Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

Dátum 2024. június 13.

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Küldjük szabadságra a sütőt!

A sütés nélküli torták, tiramisu-variációk, pohárkrémek, szeletek kedvelt hozzávalói a tejtermékek, általában mascarponét vagy krémsajtot, tejfölt, joghurtot, túrót és selymes tejszínt használunk hozzájuk. Hasonlóan tejtermék, egész pontosan tej alapú a puding, amely szintén népszerű sütést nem igénylő desszert. Az előbb felsoroltak közös tulajdonsága pedig nem más, mint az, hogy szinte kiáltanak egy kis gyümölcsért! Szerencsére nyáron nincs belőlük hiány, a szezon eperrel indul, aztán érkezik a cseresznye, a meggy, többfajta barack, majd a szilva. Persze a bogyós gyümölcsöket se feledjük: a málna, szeder, áfonya, ribizli egész nyáron át beszerezhető. A citrom is örök kedvenc nyáron, hűsít és felfrissít.

A fenti édességekbe több módon is belecsempészhetjük a gyümölcsöket: nyersen szemezve, pürésítve vagy darabolva (kockázva, cikkezve), párolva, főzött gyümölcsszószként (ehhez használjunk egy kevés étkezési keményítőt) vagy zselatinnal, tortazselével készített gyümölcszselé formájában.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Pitéktől a tortákig – telis-tele gyümölccsel

Egy-egy hűvösebb napon azért érdemes bekapcsolni a sütőnket, hiszen a nyári süteményeket, pitéket, tortákat vétek lenne kihagyni. A legegyszerűbb és leggyorsabb a kevert tésztás pite, amit pillanatok alatt összeállíthatunk és tepsibe simíthatunk, aztán már csak ki kell rakni a tetejét a kiszemelt gyümölccsel. Innen ered két közkedvelt „beceneve”: potyogtatós, illetve (bele)dobálós süti.

Süthetünk kelt tésztás finomságokat, lepényt, kalácsot, koszorút, brióst, akár édes pizzát, a gyümölcsös töltelékeket túróval vagy pudinggal gazdagíthatjuk. Hasonlóan a leveles tésztát és a réteseket is elkészíthetjük gyümölcsökkel.

Az omlós piték szintén mennyeiek lesznek gyümölcstöltelékkel, arra figyeljünk, hogy az omlós alapot ne áztassa el a gyümölcsréteg. Ehhez a tésztát elősüthetjük, vagy választhatunk kevésbé leves tölteléket.

Készüljön inkább egy ellenállhatatlan torta? A klasszikus gyümölcstorta alapot kirakhatjuk színes gyümölcsökkel, piskótalapok közé tölthetünk gyümölccsel gazdagított krémet, illetve gyümölcsös mousse is kerülhet a tortalapra.

Szükséges idő 20-40 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hűsítő desszertek fagyitól a jégkrémtortáig

Mondanunk sem kell, a hűsítő finomságok is elbírnak egy kis gyümölcsöt, de még mennyire! Örök kedvenc a hideg fagyi – akár forró – gyümölcsöntettel, klassz páros például a vaníliafagylalt eperöntettel vagy a csokifagyi meggyöntettel. Fagylaltkelyhekbe tehetünk szemezett, cikkezett friss gyümölcsöket, például bogyós gyümölcsöket, barackot vagy sárgadinnyét. Persze maga a fagylalt is lehet gyümölcsös, készíthetjük tejjel-tejszínnel, vagy lehet vizes (esetleg alkoholos) alapú, ilyen a granita és a sorbet. Ha sok vendéget várunk, jégkrémtortában is gondolkozhatunk, ami természetesen szintén lehet gyümölcsös.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Használjuk ki a gazdag nyári gyümölcskínálatot, legyen szó egy gyors kevert sütiről vagy egy családi ünnepnapra készült fantasztikus tortáról, egy kis gyümölccsel még finomabb lesz!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!