Meggyes-márványos sütemény
Hozzávalók
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a cukorral, majd a vajjal vagy margarinnal, ezután hozzáadjuk a tejet is 2 evőkanál kivételével. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban, a kakaót simára keverjük a maradék 2 evőkanál tejben, és belekeverjük a kisebb mennyiségű tésztába. Végül szintén 1/3-2/3 arányban spatulával hozzáforgatjuk a kétféle tésztához a tojásfehérjehabot is.
Az előkészített tepsibe először belesimítjuk a sárga tészta kb. 3/4-ét. Elosztjuk rajta a barna tésztát, majd foltokban rákanalazzuk a maradék sárga tésztát, és egy fakanál nyelével vagy villával kissé összeforgatjuk, márványozzuk. A tetejét egyenletesen megszórjuk a magozott meggyel, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Meggyes-márványos sütemény
Hozzávalók
kb. 12-15 szelet elkészítéséhez
Tepsihez (kb. 20x30 cm):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéket habbá verjük. A tojássárgájákat konyhai robotgéppel (habverő) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton fehéredésig keverjük a cukorral, majd a vajjal vagy margarinnal, ezután hozzáadjuk a tejet is 2 evőkanál kivételével. A lisztben elkeverjük a sütőport, és rövid idő alatt ezt is a tésztához keverjük. A tésztát elosztjuk 1/3-2/3 arányban, a kakaót simára keverjük a maradék 2 evőkanál tejben, és belekeverjük a kisebb mennyiségű tésztába. Végül szintén 1/3-2/3 arányban spatulával hozzáforgatjuk a kétféle tésztához a tojásfehérjehabot is.
Az előkészített tepsibe először belesimítjuk a sárga tészta kb. 3/4-ét. Elosztjuk rajta a barna tésztát, majd foltokban rákanalazzuk a maradék sárga tésztát, és egy fakanál nyelével vagy villával kissé összeforgatjuk, márványozzuk. A tetejét egyenletesen megszórjuk a magozott meggyel, majd a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd felszeletelve, porcukorral meghintve tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?