
Vegán banános-zabpelyhes márványos muffin



Hozzávalók
Tésztához:
1 érett banán (kb. 180 g)
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
100 ml étolaj, pl. repceolaj
200 ml cukormentes zabital
75 g zabpehely
Elkészítés
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, és feldaraboljuk. A muffinpapírt a tepsibe (kb. 35x40 cm) tesszük. A sütőt előmelegítjük. A dobozban lévő csokilapokat vízgőz felett felolvasztjuk, majd félretesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta alapport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, 200 ml zabitalt és a banándarabokat, kézi habverővel alaposan összekeverjük. A zabpehelyből félreteszünk egy evőkanálnyit, a többit belekeverjük a tésztába. A tészta felét elosztjuk a formákban. A maradék tésztát összedolgozzuk a felolvasztott csokoládéval, majd elosztjuk a világos tésztán. Süteményes villával márványmintát rajzolunk a muffinokra. Rájuk szórjuk a maradék zabpelyhet, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A muffinokat kivesszük a tepsiből, és a formákban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A muffinokat kivesszük a tepsiből, és a formákban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A muffint zabital helyett szójaitallal is elkészíthetjük.

Kedvencnek jelölöm

Vegán banános-zabpelyhes márványos muffin
Hozzávalók
12 darab Vegán banános-zabpelyhes márványos muffin elkészítéséhez
Tésztához:
1 érett banán (kb. 180 g)
1 doboz Dr. Oetker Muffin alappor
100 ml étolaj, pl. repceolaj
200 ml cukormentes zabital
75 g zabpehely
Ezekben a gyűjteményekben található:
A Vegán banános-zabpelyhes márványos muffin elkészítése lépésről lépésre
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, és feldaraboljuk. A muffinpapírt a tepsibe (kb. 35x40 cm) tesszük. A sütőt előmelegítjük. A dobozban lévő csokilapokat vízgőz felett felolvasztjuk, majd félretesszük.
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó- és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tészta alapport keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk az olajat, 200 ml zabitalt és a banándarabokat, kézi habverővel alaposan összekeverjük. A zabpehelyből félreteszünk egy evőkanálnyit, a többit belekeverjük a tésztába. A tészta felét elosztjuk a formákban. A maradék tésztát összedolgozzuk a felolvasztott csokoládéval, majd elosztjuk a világos tésztán. Süteményes villával márványmintát rajzolunk a muffinokra. Rájuk szórjuk a maradék zabpelyhet, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A muffinokat kivesszük a tepsiből, és a formákban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
A muffinokat kivesszük a tepsiből, és a formákban sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A muffint zabital helyett szójaitallal is elkészíthetjük.

Legújabb cikkek
0

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

0

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

1

Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?