Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sárgarépás banánkenyér

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 15 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 szelet elkészítéséhez

Téglalap alakú formához(25x11):

némi zsiradék
némi búzaliszt

Tésztához:

150 g sárgarépa
125 g lágy vaj vagy margarin
100 g búzaliszt
70 g cukor
4 darab tojás (M-es)
2 darab banán (kb. 200 g, hámozott súly)
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
200 g őrölt mandula
1 csipet só

Díszítéshez:

150 g tejcsokoládés tortabevonó
2 teáskanál olaj
30 g banánchips
1 evőkanál pirított, aprított törökmogyoró
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Sárgarépás banánkenyér sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A répákat megpucoljuk, finomra reszeljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. A tojássárgáját és a cukrot hozzákeverjük, és az egészet habosra keverjük.
A banánokat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát összekeverjük. A felét a tésztába keverjük. Előbb a reszelt répát, majd a maradék lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végezetül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.

Sütési idő: kb. 50 perc

Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A süteményt a formában, rácson 15 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.

Díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, majd az olajjal együtt, egy habüstben, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. A süteményre csorgatjuk. A banánchipszet és a mogyoródarabokat rászórjuk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére, hagyjuk megszilárdulni.

Tipp

Ízlés szerint tejcsokoládés tortabevonó helyett használhatunk fehér- vagy étcsokoládésat, valamint édes vagy sós karamellás mázat is csorgathatunk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére.
A Sárgarépás banánkenyér egészséges és finom édes sütemény jeles napokra, családi ünnepekre.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2023-03-22
0 Kedvelés

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva

Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-03-20
0 Kedvelés

Variációk tiramisura

Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-02-06
1 Kedvelés

Túl a fánkon – édes ötletek farsangra

Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!