
Sárgarépás banánkenyér



Hozzávalók
Téglalap alakú formához(25x11):
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A répákat megpucoljuk, finomra reszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. A tojássárgáját és a cukrot hozzákeverjük, és az egészet habosra keverjük.
A banánokat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát összekeverjük. A felét a tésztába keverjük. Előbb a reszelt répát, majd a maradék lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végezetül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, rácson 15 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, majd az olajjal együtt, egy habüstben, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. A süteményre csorgatjuk. A banánchipszet és a mogyoródarabokat rászórjuk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére, hagyjuk megszilárdulni.
Tipp


Sárgarépás banánkenyér
Hozzávalók
kb. 15 szelet elkészítéséhez
Téglalap alakú formához(25x11):
Tésztához:
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőformát kikenjük zsiradékkal, és beszórjuk liszttel. A répákat megpucoljuk, finomra reszeljük. A sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A tojásfehérjéket a sóval kemény habbá verjük. A vajat vagy margarint egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) selymesen simára keverjük. A tojássárgáját és a cukrot hozzákeverjük, és az egészet habosra keverjük.
A banánokat meghámozzuk, villával szétnyomkodjuk, majd hozzákeverjük.
A lisztet, a sütőport és az őrölt mandulát összekeverjük. A felét a tésztába keverjük. Előbb a reszelt répát, majd a maradék lisztes keveréket is hozzákeverjük. Végezetül hozzáforgatjuk a tojásfehérjehabot. A tésztát a formába öntjük, a tetejét elsimítjuk. A sütőformát, a sütő alsó harmadában sütőrácsra tesszük, és betoljuk a sütőbe.
Sütési idő: kb. 50 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt a formában, rácson 15 percet pihentetjük, utána kiborítjuk a rácsra, és hagyjuk teljesen kihűlni.
Díszítés:
A tortabevonót összetördeljük, majd az olajjal együtt, egy habüstben, vízgőz felett egyneművé olvasztjuk. A süteményre csorgatjuk. A banánchipszet és a mogyoródarabokat rászórjuk a Sárgarépás banánkenyér sütemény tetejére, hagyjuk megszilárdulni.
Tipp

Legújabb cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?