Habos linzer
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe tesszük.
A tojásfehérjét habüstben, vízgőz felett simára keverjük az átszitált porcukorral, hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, majd kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabot csillagcsővel (kb. ø 8 mm) ellátott habzsákba tesszük, és karika alakban a tésztavirágokra nyomjuk úgy, hogy középen egy kis rész üresen maradjon.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A baracklekvárt egy kis habzsákból vagy levágott sarkú fagyasztótasakból a habkarikák közepébe nyomjuk.
Tipp:
Habos linzer
Hozzávalók
kb. 40-45 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezenkívül:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A lisztet keverőtálban összekeverjük a sütőporral. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává gyúrjuk. A tésztát frissentartó fóliába csomagoljuk, majd legalább 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 140 °C (előmelegítve)
A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen kézzel átdolgozzuk, majd vékonyra nyújtjuk. A kiszúróformával kiszaggatjuk, és az előkészített tepsibe tesszük.
A tojásfehérjét habüstben, vízgőz felett simára keverjük az átszitált porcukorral, hozzáadjuk a keményítőt és az ecetet, majd kézi habverővel kemény habbá verjük. A tojásfehérjehabot csillagcsővel (kb. ø 8 mm) ellátott habzsákba tesszük, és karika alakban a tésztavirágokra nyomjuk úgy, hogy középen egy kis rész üresen maradjon.
A tepsit a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Sütési idő: kb. 13-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A süteményt sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni. A baracklekvárt egy kis habzsákból vagy levágott sarkú fagyasztótasakból a habkarikák közepébe nyomjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?