Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tavaszi roló

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 10 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

10 darab elkészítéséhez

10 darab nagy habroló sütőforma (kb. 12-14 cm-es)

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

150 g fagyasztott zöldborsó
2 szál sárgarépa
2 darab közepes fej burgonya
3 darab közepes csemegeuborka (ecetes)
1 közepes alma

Mártáshoz:

350 ml tejföl 20 %-os
1-2 evőkanál majonéz
1,5 teáskanál mustár
1 kávéskanál só
fél teáskanál cukor
1 teáskanál citromlé
ízlés szerinti őrölt bors

Kenéshez:

1 darab felvert tojás (M-es)

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Tavaszi roló töltött sós sütemény hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) a sütőpapírral kibéleljük, majd sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A leveles tésztát kitekerjük, majd éles késsel a rövidebb oldal mentén összesen kb. 10 darab, egyenként kb. 1,5 cm széles csíkokat vágunk (1. kép). A sütőformákra a hegyesebb végénél fogva, kis ráfedéssel rátekerjük a tésztacsíkokat (2. kép). A csücsök részt úgy alakítsuk ki, hogy ne legyen lyuk, különben kifolyik a töltelék. Amikor az összes tésztát feltekertük, a formákat az előkészített tepsibe fektetjük. A tészta rolókat minden oldalról megkenjük felvert tojással. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a „répákat” aranybarnára sütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült tésztát hagyjuk kihűlni, addig elkészítjük a tölteléket.

Töltelék:
A répát és a burgonyát megpucoljuk, majd apró kockákra vágjuk. Az összevágott zöldségeket a zöldborsóval együtt egy főzőedénybe tesszük, kicsit megsózzuk és annyi vizet engedünk rá, hogy ellepje. Puhára főzzük, leszűrjük, majd hűlni hagyjuk. A kihűlt zöldségekhez hozzákeverjük az apróra vágott almát és a csemegeuborkát.
A mártás hozzávalóit egy kézi habverővel alaposan elkeverjük,majd a kihűlt zöldségekre öntjük és összekeverjük.
A „répákat” egy kis kanál segítségével egyesével megtöltjük, majd mindegyiket egy-két szál petrezselyemzölddel vagy kaporral díszítjük. A megmaradt tölteléket a „répák” mellé tálaljuk.

Tipp:

A tölteléket tetszés szerint variálhatjuk. A Tavaszi roló sütemény tölthető akár egyszerű kukoricasalátával,vagy sonkasalátával is.
A Tavaszi roló répa formájúra díszített, sós leveles sütemény. A Tavaszi roló sós leveles sütemény tésztáját csíkokra vágjuk. A sütemény tésztáját egyenként megtöltjük és kúp formájúra feltekerjük.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!