Joghurtos naan-kenyér
Hozzávalók
Mártogatóshoz:
Naanhoz:
Sütéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
Tipp:
Joghurtos naan-kenyér
Hozzávalók
6 darab elkészítéséhez
Mártogatóshoz:
Naanhoz:
Sütéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A friss mentaleveleket finomra aprítjuk. A joghurtot összekeverjük a citromlével, a cukorral, a sóval és a borssal, majd ízesítjük. Belekeverjük a mentát, és a mártogatóst tálalásig a hűtőszekrénybe tesszük.
Tészta:
A lisztet az élesztővel keverőtálban összekeverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton kb. 2 perc alatt tésztává dolgozzuk.
Formázás, sütés:
A tésztát 6 egyforma méretű adagra osztjuk, majd golyókká formázzuk. A golyókat enyhén lisztezett munkafelületen egymás után lepénnyé (kb. 20 cm ᴓ) kinyújtjuk. Felforrósítunk egy bevonatos serpenyőt, és megolvasztjuk benne a zsiradékot. Lejjebb vesszük a hőmérsékletet, és a lepényeket egyesével tesszük a serpenyőbe. Ha a lepény alsó fele megbarnult, akkor megfordítjuk, és készre sütjük. Sütőrácson hagyjuk kihűlni. A további lepényeket ugyanígy megsütjük, és a mentajoghurttal tálaljuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?