Tojáslikőrös-meggyes desszert
Hozzávalók
Pudinghoz:
Meggyhez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.
Tojáslikőrös-meggyes desszert
Hozzávalók
8 adag elkészítéséhez
Meggyhez:
Ezenkívül:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet és a tojáslikőrt felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
Meggy:
A meggyet szűrőn lecsöpögtetjük, közben a lecsöpögő meggylevet felfogjuk, és 250 ml-t kimérünk belőle, ha szükséges vízzel kipótoljuk. A keményítőt cukorral kis edényben összekeverjük, fakanállal fokozatosan simára keverjük a 250 ml folyadékkal, majd keverés közben felforrósítjuk, és állandó kevergetés mellett röviden felforraljuk, s addig főzzük míg teljesen besűrűsödik (átetszővé válik) Belekeverjük a meggyet és a fahéjat, kissé összefőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
Tálalás:
A tejszínt keményre felverjük. Röviden átkeverjük a pudingot, majd óvatosan belekeverjük a meggyet. A meggy 2/3 részét óvatosan belekeverjük a krémbe (márványozzuk), és poharakba töltjük. Díszítésként minden adagra teszünk pár szem meggyet, egy teáskanál tojáslikőrt és néhány szem aprított pisztáciát.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?