Vaníliás krémtúró
Hozzávalók
Vaníliás krémtúróhoz:
400 ml tej
1 tasak Dr. Oetker Eredeti puding vaníliaízű
80 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
250 g félzsíros túró
Díszítéshez:
kevés Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük, és konyhai robotgéppel (habverő) vagy botmixerrel apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krémtúrót desszertes poharakba adagoljuk, és tálalásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük egy kevés kakaóporral.
A túrót áttörjük, és konyhai robotgéppel (habverő) vagy botmixerrel apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krémtúrót desszertes poharakba adagoljuk, és tálalásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük egy kevés kakaóporral.
Tipp:
Belekeverhetünk a krémtúróba 50 g rumaromába áztatott mazsolát.
Kedvencnek jelölöm
Vaníliás krémtúró
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Vaníliás krémtúróhoz:
400 ml tej
80 g cukor
250 g félzsíros túró
Díszítéshez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Fokozatosan legalább 6 evőkanál tejjel simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és habverővel belekeverjük a kikevert pudingport. A pudingot visszatesszük a tűzhelyre, és keverés közben legalább 1 percig főzzük, ezután keverőtálba töltjük, és a tetejét frissen tartó fóliával befedjük, hogy ne bőrösödjön meg, majd hagyjuk kihűlni.
A túrót áttörjük, és konyhai robotgéppel (habverő) vagy botmixerrel apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krémtúrót desszertes poharakba adagoljuk, és tálalásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük egy kevés kakaóporral.
A túrót áttörjük, és konyhai robotgéppel (habverő) vagy botmixerrel apránként beledolgozzuk a kihűlt pudingba. A krémtúrót desszertes poharakba adagoljuk, és tálalásig hűtőbe tesszük. Tálaláskor meghintjük egy kevés kakaóporral.
Tipp:
Belekeverhetünk a krémtúróba 50 g rumaromába áztatott mazsolát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?