Nyári gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók
Tiramisukrémhez:
500 g mascarpone
300 g natúr joghurt
150 ml őszibaracklé
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt Citromhéj
Rétegezéshez:
kb. 500-600 g őszibarack
kb. 250 g babapiskóta
Locsoláshoz:
100 ml amaretto (mandulalikőr)
50 ml őszibaracklé (kb. 4 evőkanál)
Díszítéshez:
kb. 350 g vegyes bogyós gyümölcs, pl. eper, málna, piros ribizli
Elkészítés
Előkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk, felezzük, a magokat eltávolítjuk, két őszibarackfelet cikkekre vágunk a díszítéshez, a többit felkockázzuk.
Elkészítés:
Tiramisukrém:
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
Tippek:
A tiramisut egy nagyobb felfújtformában, egy rétegben is elkészíthetjük, ebben az esetben használjunk több bogyós gyümölcsöt a díszítéshez.
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Kedvencnek jelölöm
Nyári gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tiramisukrémhez:
500 g mascarpone
300 g natúr joghurt
150 ml őszibaracklé
2 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Rétegezéshez:
kb. 500-600 g őszibarack
kb. 250 g babapiskóta
Locsoláshoz:
100 ml amaretto (mandulalikőr)
50 ml őszibaracklé (kb. 4 evőkanál)
Díszítéshez:
kb. 350 g vegyes bogyós gyümölcs, pl. eper, málna, piros ribizli
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az őszibarackokat megmossuk, felezzük, a magokat eltávolítjuk, két őszibarackfelet cikkekre vágunk a díszítéshez, a többit felkockázzuk.
Elkészítés:
Tiramisukrém:
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
Tippek:
A tiramisut egy nagyobb felfújtformában, egy rétegben is elkészíthetjük, ebben az esetben használjunk több bogyós gyümölcsöt a díszítéshez.
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?