Nyári gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók
Tiramisukrémhez:
Rétegezéshez:
Locsoláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
Tippek:
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Nyári gyümölcsös tiramisu
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tiramisukrémhez:
Rétegezéshez:
Locsoláshoz:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A mascarponét a joghurttal, az őszibaracklével, a vanillincukorral és a citromhéjjal egy keverőtálba tesszük, és konyhai robotgéppel (habverő) összekeverjük. Az amarettót az őszibaracklével összekeverjük. A babapiskóta felét egy lapos, téglalap alakú felfújtformába (kb. 20x30 cm) fektetjük, és az amaretto-őszibaracklé keverék felével meglocsoljuk. Megszórjuk az őszibarackkockák felével, majd a tiramisukrém felét elsimítjuk rajta. A többi hozzávalót azonos sorrendben erre rétegezzük. A tiramisut frissentartó fóliával lefedve hűtőbe tesszük néhány órára vagy egy éjszakára.
Tálalás előtt a bogyós gyümölcsöket megmossuk, és a félretett őszibarackcikkekkel együtt elrendezzük a tiramisu tetején.
Tippek:
Friss őszibarack helyett konzerv őszibarackkal (480 g lecsepegtetett súly) is elkészíthetjük a tiramisut.
A rétegezéshez gluténmentes babapiskótát is választhatunk.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?