Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Barackos tiramisu

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Barackos tiramisuhoz:

370 g sárgabarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g mascarpone krémsajt
100 ml tej
50 g cukor
5 teáskanál Amaretto (mandulalikőr)
100 ml hideg eszpresszó vagy erős kávé
250 g Cantuccini

Szóráshoz:

egy kis Dr. Oetker Holland kakaó sütéshez

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot egy szűrőn jól lecsepegtetjük. Tegyünk félre 2-3 felet a díszítéshez. A maradék sárgabarackot vágjuk apró darabokra.

Elkészítés:

Krém:
Tegyük a mascarponét és a tejet egy tálba, és keverjük krémesre. Keverjük bele a cukrot, a vanillincukrot és 1 evőkanál Amarettót. A maradék Amarettót keverjük bele az eszpresszóba vagy a kávéba.

Helyezzük a cantuccinit egy sekély, négyzet alakú (kb. 25 x 20 cm-es) sütőtálba, és locsoljuk meg az eszpresszó és az amaretto keverékével. Rendezzük el a sárgabarackdarabokat a tetején, és fedjük be a mascarponés keverékkel.

Hagyjuk a sárgabarackos tiramisut átázni.
Fedjük le a tiramisut, tegyük a hűtőszekrénybe, és hagyjuk ázni legalább 3 órán át vagy egy éjszakán át.

Tálalás előtt bőségesen szórjuk meg a tiramisut kakaóporral, és díszítsük néhány barackszelettel.
Barackos tiramisu

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!