Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokoládés-banános desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

1 db banán
200 ml hideg tej
150 g natúr joghurt
75 g tejföl
4 evőkanál tetszőleges csokoládés müzli

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, 4 desszertes pohárban elosztjuk.

Elkészítés:

Krém:

Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.

Tipp:

Tejszínhabbal is tálalhatjuk.
A Csokoládés-banános desszert magvakkal és coskidarabokkal díszített, kétrétegű pohárkrém desszert jeles napokra.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!