
Csokoládés-banános desszert



Hozzávalók
1 db banán
1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém csokoládés
200 ml hideg tej
150 g natúr joghurt
75 g tejföl
4 evőkanál tetszőleges csokoládés müzli
Elkészítés
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, 4 desszertes pohárban elosztjuk.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Tejszínhabbal is tálalhatjuk.

Kedvencnek jelölöm

Csokoládés-banános desszert
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
1 db banán
200 ml hideg tej
150 g natúr joghurt
75 g tejföl
4 evőkanál tetszőleges csokoládés müzli
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A banánt meghámozzuk, felkarikázzuk, 4 desszertes pohárban elosztjuk.
Elkészítés:
Krém:
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, de csak 200 ml tejjel. A hideg tejet keverőtálba öntjük. Hozzáadjuk a krémport, és konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A joghurtot és a tejfölt hozzákeverjük. A krémet a banános rétegre kanalazzuk, és megszórjuk a csokoládés müzlivel, vagy tetszés szerint díszítjük.
Tipp:
Tejszínhabbal is tálalhatjuk.

Legújabb cikkek
0

Így készíts gyümölcskompótot!
Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

0

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

0

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?