Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyors túrós-barackos desszert

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb,. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb,. 6 adag elkészítéséhez

Karamellizált mandulához:

50 g szeletelt mandula
1 evőkanál cukor

Barackos desszerthez:

240 g őszibarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g félzsíros túró
kb. 100 ml tej
kb. 2 evőkanál cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A mandulát a cukorral egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon aranybarnára karamellizáljuk, majd hagyjuk kihűlni.

Barackpüré:
Szűrjük le az őszibarackot egy szitán, a folyadékot pedig tegyük félre. Vágjunk 2 barackot kockákra, a többit pürésítsük. Keverjük az őszibarackdarabokat a püréhez.

A túrót keverjük össze a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, és ízesítsük 1-2 evőkanál baracklével. Öntsük a barackpürét szabálytalanul a túródesszertre, és márványozzuk egy kicsit. Osszuk szét a desszertes poharakba, és tálalásig hűtsük le. A desszert tetejére közvetlenül tálalás előtt szórjunk karamellizált mandulát.
Gyors túrós-barackos desszert

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!
Alapanyag keresése