
Gyors túrós-barackos desszert



Hozzávalók
Karamellizált mandulához:
Barackos desszerthez:
Elkészítés
Elkészítés:
Barackpüré:
Szűrjük le az őszibarackot egy szitán, a folyadékot pedig tegyük félre. Vágjunk 2 barackot kockákra, a többit pürésítsük. Keverjük az őszibarackdarabokat a püréhez.
A túrót keverjük össze a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, és ízesítsük 1-2 evőkanál baracklével. Öntsük a barackpürét szabálytalanul a túródesszertre, és márványozzuk egy kicsit. Osszuk szét a desszertes poharakba, és tálalásig hűtsük le. A desszert tetejére közvetlenül tálalás előtt szórjunk karamellizált mandulát.


Gyors túrós-barackos desszert
Hozzávalók
kb,. 6 adag elkészítéséhez
Karamellizált mandulához:
Barackos desszerthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
Barackpüré:
Szűrjük le az őszibarackot egy szitán, a folyadékot pedig tegyük félre. Vágjunk 2 barackot kockákra, a többit pürésítsük. Keverjük az őszibarackdarabokat a püréhez.
A túrót keverjük össze a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, és ízesítsük 1-2 evőkanál baracklével. Öntsük a barackpürét szabálytalanul a túródesszertre, és márványozzuk egy kicsit. Osszuk szét a desszertes poharakba, és tálalásig hűtsük le. A desszert tetejére közvetlenül tálalás előtt szórjunk karamellizált mandulát.

Legújabb cikkek

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?