Gyors túrós-barackos desszert
Hozzávalók
Karamellizált mandulához:
50 g szeletelt mandula
1 evőkanál cukor
Barackos desszerthez:
240 g őszibarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g félzsíros túró
kb. 100 ml tej
kb. 2 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Elkészítés
Elkészítés:
A mandulát a cukorral egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon aranybarnára karamellizáljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Barackpüré:
Szűrjük le az őszibarackot egy szitán, a folyadékot pedig tegyük félre. Vágjunk 2 barackot kockákra, a többit pürésítsük. Keverjük az őszibarackdarabokat a püréhez.
A túrót keverjük össze a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, és ízesítsük 1-2 evőkanál baracklével. Öntsük a barackpürét szabálytalanul a túródesszertre, és márványozzuk egy kicsit. Osszuk szét a desszertes poharakba, és tálalásig hűtsük le. A desszert tetejére közvetlenül tálalás előtt szórjunk karamellizált mandulát.
Barackpüré:
Szűrjük le az őszibarackot egy szitán, a folyadékot pedig tegyük félre. Vágjunk 2 barackot kockákra, a többit pürésítsük. Keverjük az őszibarackdarabokat a püréhez.
A túrót keverjük össze a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, és ízesítsük 1-2 evőkanál baracklével. Öntsük a barackpürét szabálytalanul a túródesszertre, és márványozzuk egy kicsit. Osszuk szét a desszertes poharakba, és tálalásig hűtsük le. A desszert tetejére közvetlenül tálalás előtt szórjunk karamellizált mandulát.
Kedvencnek jelölöm
Gyors túrós-barackos desszert
Hozzávalók
kb,. 6 adag elkészítéséhez
Karamellizált mandulához:
50 g szeletelt mandula
1 evőkanál cukor
Barackos desszerthez:
240 g őszibarack félbevágva (lecsepegtetve)
500 g félzsíros túró
kb. 100 ml tej
kb. 2 evőkanál cukor
1 tasak Dr. Oetker Vanillincukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A mandulát a cukorral egy tapadásmentes serpenyőben közepes lángon aranybarnára karamellizáljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Barackpüré:
Szűrjük le az őszibarackot egy szitán, a folyadékot pedig tegyük félre. Vágjunk 2 barackot kockákra, a többit pürésítsük. Keverjük az őszibarackdarabokat a püréhez.
A túrót keverjük össze a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, és ízesítsük 1-2 evőkanál baracklével. Öntsük a barackpürét szabálytalanul a túródesszertre, és márványozzuk egy kicsit. Osszuk szét a desszertes poharakba, és tálalásig hűtsük le. A desszert tetejére közvetlenül tálalás előtt szórjunk karamellizált mandulát.
Barackpüré:
Szűrjük le az őszibarackot egy szitán, a folyadékot pedig tegyük félre. Vágjunk 2 barackot kockákra, a többit pürésítsük. Keverjük az őszibarackdarabokat a püréhez.
A túrót keverjük össze a tejjel, a cukorral és a vaníliás cukorral, és ízesítsük 1-2 evőkanál baracklével. Öntsük a barackpürét szabálytalanul a túródesszertre, és márványozzuk egy kicsit. Osszuk szét a desszertes poharakba, és tálalásig hűtsük le. A desszert tetejére közvetlenül tálalás előtt szórjunk karamellizált mandulát.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?