Héjában sült tepsis tört krumpli
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tepsis krumplihoz:
1 kg krumpli
1 gerezd fokhagyma
50 ml étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
100 g kockázott bacon szalonna
150 g reszelt sajt, pl. Ementáli vagy Cheddar
Mártogatóshoz:
3 darab újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
2 pohár Dr. Oetker Creme Vega
1 teáskanál Worcester szósz
só
frissen őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
Elkészítés
Előkészítés:
A krumplit megmossuk, vízzel felöntve felforraljuk, fedő alatt 20-25 perc alatt megfőzzük, majd leöntjük róla a főzővizet. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A főtt krumplit elosztjuk a tepsiben, és krumplinyomóval jól szétnyomkodjuk úgy, hogy a formáját még megtartsa. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fokhagymát összekeverjük az olajjal, a sóval és a borssal. A szétnyomott krumplira rácsepegtetjük az olajos keveréket. A tepsit a sütő felső részébe toljuk, és a krumplit megpirítjuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.
Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.
Sütési idő: kb. 5-10 perc
Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.
Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.
Sütési idő: kb. 5-10 perc
Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.
Tippek:
Vegetáriánus variációhoz a szalonnakockát helyettesíthetjük 60 g fenyőmaggal. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és átsütés után a krumplit megszórjuk vele.
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.
Kedvencnek jelölöm
Héjában sült tepsis tört krumpli
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tepsis krumplihoz:
1 kg krumpli
1 gerezd fokhagyma
50 ml étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
100 g kockázott bacon szalonna
150 g reszelt sajt, pl. Ementáli vagy Cheddar
Mártogatóshoz:
3 darab újhagyma vagy 1 szál póréhagyma
2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
1 teáskanál Worcester szósz
só
frissen őrölt bors
1 késhegynyi őrölt kömény
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A krumplit megmossuk, vízzel felöntve felforraljuk, fedő alatt 20-25 perc alatt megfőzzük, majd leöntjük róla a főzővizet. A tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A főtt krumplit elosztjuk a tepsiben, és krumplinyomóval jól szétnyomkodjuk úgy, hogy a formáját még megtartsa. A fokhagymagerezdet megtisztítjuk, és finomra aprítjuk vagy fokhagymanyomón átnyomjuk. A fokhagymát összekeverjük az olajjal, a sóval és a borssal. A szétnyomott krumplira rácsepegtetjük az olajos keveréket. A tepsit a sütő felső részébe toljuk, és a krumplit megpirítjuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.
Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.
Sütési idő: kb. 5-10 perc
Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.
Sütési idő: kb. 20-25 perc
Kérjük, vegye figyelemebe saját sütője tulajdonságait!
Baconkockák sütése:
Időközben a szalonnakockákat serpenyőben zsiradék nélkül közepes hőfokon megsütjük, majd félretesszük.
Mártogatós elkészítése:
Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. 1 evőkanál zöldjét félreteszünk. A Creme Vegát a Worcester szószt összekeverjük, belekeverjük az újhagymát, majd sóval, borssal és köménnyel ízesítjük.
Átsütés:
A pirított krumplit kivesszük a sütőből, megszórjuk a sült szalonnakockákkal és a reszelt sajttal, majd a sütő felső részében további 5 perc alatt átsütjük, míg a sajt meg nem olvadt.
Sütési idő: kb. 5-10 perc
Tálalás:
A kész tepsis krumplit az újhagyma félretett zöldjével megszórjuk, és egy adag mártogatóssal tálaljuk.
Tippek:
Vegetáriánus variációhoz a szalonnakockát helyettesíthetjük 60 g fenyőmaggal. A fenyőmagot serpenyőben megpirítjuk, és átsütés után a krumplit megszórjuk vele.
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.
Az olívaolajas öntethez adhatunk még 1 teáskanál aprított rozmaringot vagy kakukkfüvet is.
Az előfőzött krumplit krumplinyomó helyett óvatosan összenyomhatjuk üveg- vagy műanyagpohár aljával is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?