Vegán zöldségcurry
Hozzávalók
60 g vöröshagyma
250 g sárga kaliforniai paprika
250 g piros kaliforniai paprika
250 g fehér csiperkegomba
450 g padlizsán
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
400 ml kókusztej konzerv
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
100 g földimogyoró sózott
némi só
némi frissen őrölt bors
némi currypor
100 g földimogyoró sózott
petrezselyem
Elkészítés
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a gombát vastagabb darabokra szeljük, a padlizsánt vékonyan szeleteljük.
Elkészítés:
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, majd a hagymát és a paradicsompürét rövid ideig átpároljuk. A paprikát és a padlizsánt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kókusztejjel felöntjük. Fedő alatt 5 percig főzzük, alkalmanként átkeverjük, majd a gombát is hozzátesszük és a kívánt állag eléréséig pároljuk. A Creme VEGA-t hozzáöntjük, ízlés szerint curryporral fűszerezzük. Végül tányérra szedjük, a mogyoróval és a petrezselyemmel gazdagítjuk.
Tippek vegán étrendhez:
Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszín helyett!
Kedvencnek jelölöm
Vegán zöldségcurry
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
60 g vöröshagyma
250 g sárga kaliforniai paprika
250 g piros kaliforniai paprika
250 g fehér csiperkegomba
450 g padlizsán
5 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál paradicsompüré
400 ml kókusztej konzerv
1 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
100 g földimogyoró sózott
némi só
némi frissen őrölt bors
némi currypor
100 g földimogyoró sózott
petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát csíkokra vágjuk, a gombát vastagabb darabokra szeljük, a padlizsánt vékonyan szeleteljük.
Elkészítés:
Az olívaolajat egy lábasban felhevítjük, majd a hagymát és a paradicsompürét rövid ideig átpároljuk. A paprikát és a padlizsánt hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk, végül a kókusztejjel felöntjük. Fedő alatt 5 percig főzzük, alkalmanként átkeverjük, majd a gombát is hozzátesszük és a kívánt állag eléréséig pároljuk. A Creme VEGA-t hozzáöntjük, ízlés szerint curryporral fűszerezzük. Végül tányérra szedjük, a mogyoróval és a petrezselyemmel gazdagítjuk.
Tippek vegán étrendhez:
Próbáld ki a Dr. Oetker Cuisine VEGA-t tejszín helyett!
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?