Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás-spenótos kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

muffinsütő

Tésztához:

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj
fél kis fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
350 g csiperkegomba (fehér vagy barna)
60 g bébispenót
só, őrölt fekete bors

Díszítéshez:

1 kis marék parmezánforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A töltelékhez a gombákat megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és nyolc kört (9 cm Ø) szúrunk ki belőle. A korongokat egyesével a muffinsütő mélyedéseibe tesszük, óvatosan belenyomkodjuk. A kosarak peremét 3-4 mm szélesen visszahajtjuk, a kosarak alját villával megszurkáljuk. A tésztadarabokot befedjük sütőpapírral és a mélyedésekbe nehezéket teszünk (pl. sütőbabot). A muffintepsit a sütő középső részébe toljuk és nehezékkel együtt 10 percig sütjük. A sütőpapírt és a nehezéket eltávolítjuk, majd további 5-7 percig sütjük a kosarakat.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
Serpenyőben a felhevített olajon a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, valamint a gombát és erős lángon, folyamatos keverés mellett puhára sütjük. Végül a bébispenótot is hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

Tálalás:
A gombás-spenótos tölteléket púposan a kosarakba halmozzuk, tetejüket parmezánforgáccsal díszítjük.

Tipp:

Parmezán helyett más sajtot is reszelhetünk a kosárkára.
Gombás-spenótos kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!