Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás-spenótos kosárkák

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Sütéshez:

muffinsütő

Tésztához:

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj
fél kis fej vöröshagyma
1 nagyobb gerezd fokhagyma
350 g csiperkegomba (fehér vagy barna)
60 g bébispenót
só, őrölt fekete bors

Díszítéshez:

1 kis marék parmezánforgács
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról. A töltelékhez a gombákat megtisztítjuk, majd kis kockákra daraboljuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és nyolc kört (9 cm Ø) szúrunk ki belőle. A korongokat egyesével a muffinsütő mélyedéseibe tesszük, óvatosan belenyomkodjuk. A kosarak peremét 3-4 mm szélesen visszahajtjuk, a kosarak alját villával megszurkáljuk. A tésztadarabokot befedjük sütőpapírral és a mélyedésekbe nehezéket teszünk (pl. sütőbabot). A muffintepsit a sütő középső részébe toljuk és nehezékkel együtt 10 percig sütjük. A sütőpapírt és a nehezéket eltávolítjuk, majd további 5-7 percig sütjük a kosarakat.

Sütési idő: kb. 15-17 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Töltelék:
Serpenyőben a felhevített olajon a megtisztított, finomra aprított vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra zúzott fokhagymát, valamint a gombát és erős lángon, folyamatos keverés mellett puhára sütjük. Végül a bébispenótot is hozzákeverjük, sóval, borssal ízesítjük, majd hagyjuk kihűlni.

Tálalás:
A gombás-spenótos tölteléket púposan a kosarakba halmozzuk, tetejüket parmezánforgáccsal díszítjük.

Tipp:

Parmezán helyett más sajtot is reszelhetünk a kosárkára.
Gombás-spenótos kosárkák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2022-08-05
0 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-22
0 Kedvelés

Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig

Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!