Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pesztós tekercs

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

8 darab elkészítéséhez

Airfryerhez:

sütőpapír

Tésztához:

250 g búzaliszt
½ teáskanál só
1 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
150 ml víz

Töltelékhez:

kb. 4 teáskanál zöld pesto
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Vágjunk ki az Airfryer sütőhöz megfelelő méretű sütőpapírt, és tegyük a sütőkosárba.

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk.

Formázás:
A tésztát kissé megszórjuk liszttel, és lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 20 cm) kinyújtjuk. Az egyik felét pestóval megkenjük, a másik felét ráhajtjuk és rányomjuk.

Az összehajtott tésztát 8 csíkra vágjuk. Minden csíkot kissé megcsavarunk, és kerek tekercsekké formázzuk.

A tésztadarabokat kissé egymástól távolabb helyezzük a sütőpapírra a sütőkosárban, és megsütjük.

Légkeveréses sütés: kb. 160 °C

Sütési idő: kb. 12–15 perc

Kérjük, vegye figyelembe a Airfryer sütő használati utasítását.

Óvatosan vegyük ki a pestós tekercset. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes pestós tekercs meg nem sült a sütőben, és lehetőleg még melegen tálaljuk.

Tipp:

A pestós tekercsek piros pestóval vagy ajvarral is nagyon finomak. Ehhez egyszerűen cseréljük ki a receptben szereplő zöld pestót.
Pesztós tekercs

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!