
Pesztós tekercs



Hozzávalók
Airfryerhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk.
Formázás:
A tésztát kissé megszórjuk liszttel, és lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 20 cm) kinyújtjuk. Az egyik felét pestóval megkenjük, a másik felét ráhajtjuk és rányomjuk.
Az összehajtott tésztát 8 csíkra vágjuk. Minden csíkot kissé megcsavarunk, és kerek tekercsekké formázzuk.
A tésztadarabokat kissé egymástól távolabb helyezzük a sütőpapírra a sütőkosárban, és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12–15 perc
Kérjük, vegye figyelembe a Airfryer sütő használati utasítását.
Óvatosan vegyük ki a pestós tekercset. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes pestós tekercs meg nem sült a sütőben, és lehetőleg még melegen tálaljuk.
Tipp:


Pesztós tekercs
Hozzávalók
8 darab elkészítéséhez
Airfryerhez:
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és az Airfryer sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel(dagasztóspirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton 2 percig, amíg sima tésztát kapunk.
Formázás:
A tésztát kissé megszórjuk liszttel, és lisztezett munkafelületen téglalap alakúra (kb. 40 x 20 cm) kinyújtjuk. Az egyik felét pestóval megkenjük, a másik felét ráhajtjuk és rányomjuk.
Az összehajtott tésztát 8 csíkra vágjuk. Minden csíkot kissé megcsavarunk, és kerek tekercsekké formázzuk.
A tésztadarabokat kissé egymástól távolabb helyezzük a sütőpapírra a sütőkosárban, és megsütjük.
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C
Sütési idő: kb. 12–15 perc
Kérjük, vegye figyelembe a Airfryer sütő használati utasítását.
Óvatosan vegyük ki a pestós tekercset. Ismételjük meg a folyamatot, amíg az összes pestós tekercs meg nem sült a sütőben, és lehetőleg még melegen tálaljuk.
Tipp:

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?