![Spenótos-sárgarépás kenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31902/spenotos-sargarepas-savanyusagos-kenyer-15646.webp)
Spenótos-sárgarépás kenyér
![Szükséges idő](https://sutes.hu/img/icons/timer@3x.png)
![Nehézség](https://sutes.hu/img/icons/chef-hat@3x.png)
![Adag](https://sutes.hu/img/icons/piece.png)
Hozzávalók
Csatos tortaformához (Ø 32 cm):
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az élesztőt egy magas falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, körülbelül 5 percig dagasztjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 45-50 percig kelni.
Töltés:
A friss spenótot megmossuk és megtisztítjuk, vagy a felolvasztott spenótot egy szitán jól kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagyma- és fokhagymakockákat. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Keverjük bele a fenyőmagot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mentával. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át újra és sodorjuk ki vékonyra. Egy Ø kb. 8 cm-es kiszúróval szúrjunk kb. 44 darab korongot. A tésztát kenjük meg egy kis olajjal, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. Hajtsuk a tésztát középen ketté, majd hajtsuk félbe. Helyezze a tésztazsákokat a formába, és hagyjuk lefedve meleg helyen kb. 20-25 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Legjobb langyosan tálalni.
Tipp:
![Csillag](https://sutes.hu/img/icons/star-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Spenótos-sárgarépás kenyér
Hozzávalók
kb. 15 darab elkészítéséhez
Csatos tortaformához (Ø 32 cm):
Élesztős tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az élesztőt egy magas falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, körülbelül 5 percig dagasztjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 45-50 percig kelni.
Töltés:
A friss spenótot megmossuk és megtisztítjuk, vagy a felolvasztott spenótot egy szitán jól kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagyma- és fokhagymakockákat. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Keverjük bele a fenyőmagot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mentával. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.
A tortaformát zsiradékkal kenjük ki. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át újra és sodorjuk ki vékonyra. Egy Ø kb. 8 cm-es kiszúróval szúrjunk kb. 44 darab korongot. A tésztát kenjük meg egy kis olajjal, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. Hajtsuk a tésztát középen ketté, majd hajtsuk félbe. Helyezze a tésztazsákokat a formába, és hagyjuk lefedve meleg helyen kb. 20-25 percig. Melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és megsütjük.
Sütési idő: kb. 35-40 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a tésztát a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Legjobb langyosan tálalni.
Tipp:
![Spenótos-sárgarépás kenyér](https://sutnijo.hu/storage/recipes/31902/spenotos-sargarepas-savanyusagos-kenyer-15646.webp)
Legújabb cikkek
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutes.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutes.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?