Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-sárgarépás kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 32 cm):

egy kevés étolaj, pl. olívaolaj

Élesztős tésztához:

300 g 1050 típusú tönkölybúzaliszt
300 g 550 típusú búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
350 ml langyos víz
150 ml étolaj, pl. olívaolaj

Töltelékhez:

500 g fagyasztott vagy friss spenót
200 g sárgarépa
1 darab lilahagyma
kb. 1 gerezd fokhagyma
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
40 g apróra vágott fenyőmag
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
apróra vágott menta

Kenéshez:

egy kevés étolaj, pl. olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott spenótot a csomagolás utasításai szerint felolvasztjuk.

Elkészítés:

Élesztős tészta:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az élesztőt egy magas falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, körülbelül 5 percig dagasztjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 45-50 percig kelni.

Töltés:
A friss spenótot megmossuk és megtisztítjuk, vagy a felolvasztott spenótot egy szitán jól kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagyma- és fokhagymakockákat. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Keverjük bele a fenyőmagot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mentával. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.

A tortaformát zsiradékkal kenjük ki. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át újra és sodorjuk ki vékonyra. Egy Ø kb. 8 cm-es kiszúróval szúrjunk kb. 44 darab korongot. A tésztát kenjük meg egy kis olajjal, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. Hajtsuk a tésztát középen ketté, majd hajtsuk félbe. Helyezze a tésztazsákokat a formába, és hagyjuk lefedve meleg helyen kb. 20-25 percig. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a tésztát a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Legjobb langyosan tálalni.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk 50 g kockára vágott bacon szalonnát és 50 g reszelt sajtot.
Spenótos-sárgarépás kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
87 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!