Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Spenótos-sárgarépás kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 15 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 15 darab elkészítéséhez

Csatos tortaformához (Ø 32 cm):

egy kevés étolaj, pl. olívaolaj

Élesztős tésztához:

300 g 1050 típusú tönkölybúzaliszt
300 g 550 típusú búzaliszt
1 teáskanál cukor
1 ½ teáskanál só
350 ml langyos víz
150 ml étolaj, pl. olívaolaj

Töltelékhez:

500 g fagyasztott vagy friss spenót
200 g sárgarépa
1 darab lilahagyma
kb. 1 gerezd fokhagyma
kb. 2 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
40 g apróra vágott fenyőmag
frissen őrölt bors
frissen reszelt szerecsendió
apróra vágott menta

Kenéshez:

egy kevés étolaj, pl. olívaolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A fagyasztott spenótot a csomagolás utasításai szerint felolvasztjuk.

Elkészítés:

Élesztős tészta:
Keverjük össze a kétféle lisztet és az élesztőt egy magas falú keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál), először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, körülbelül 5 percig dagasztjuk, amíg sima tészta nem lesz belőle. Fedjük le a tésztát, és hagyjuk meleg helyen kb. 45-50 percig kelni.

Töltés:
A friss spenótot megmossuk és megtisztítjuk, vagy a felolvasztott spenótot egy szitán jól kinyomkodjuk, majd finomra vágjuk. Hámozzuk meg és reszeljük le a sárgarépát. Hámozzuk és kockázzuk fel a hagymát és a fokhagymát. Hevítsük fel az olajat egy serpenyőben, és dinszteljük meg a hagyma- és fokhagymakockákat. Adjuk hozzá a spenótot, és pároljuk körülbelül 5 percig. Ezután hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, és további 5 percig pároljuk. Keverjük bele a fenyőmagot, és ízesítsük sóval, borssal, szerecsendióval és mentával. Hagyjuk a tölteléket kihűlni.

A tortaformát zsiradékkal kenjük ki. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen gyúrjuk át újra és sodorjuk ki vékonyra. Egy Ø kb. 8 cm-es kiszúróval szúrjunk kb. 44 darab korongot. A tésztát kenjük meg egy kis olajjal, és egyenletesen kenjük rá a tölteléket. Hajtsuk a tésztát középen ketté, majd hajtsuk félbe. Helyezze a tésztazsákokat a formába, és hagyjuk lefedve meleg helyen kb. 20-25 percig. Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

A formát a sütő alsó részében lévő rácsra toljuk és megsütjük.

Sütési idő: kb. 35-40 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Vegyük ki a tésztát a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson. Legjobb langyosan tálalni.

Tipp:

A töltelékhez adhatunk 50 g kockára vágott bacon szalonnát és 50 g reszelt sajtot.
Spenótos-sárgarépás kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!