Csípős hot-dog-kuglóf
Hozzávalók
Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):
Tésztához:
Elkészítés
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Csípős hot-dog-kuglóf
Hozzávalók
kb. 10 szelet elkészítéséhez
Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):
Tésztához:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Sütési idő: kb. 40-45 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.
Tippek:
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?