Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csípős hot-dog-kuglóf

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Kuglófformához (16 cm Ø) vagy kuglófformához (18 cm Ø):

zsiradék

Tésztához:

50 g jalapeño (lecsöpögtetve)
160 g búzaliszt
2 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál só
3 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
100 g remoulade mártás
1 teáskanál közepesen csípős mustár
3 darab tojás (M-es)
75 g reszelt Cheddar sajt
100 g mini-virsli (lecsöpögtetve)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Csípős hot-dog-kuglóf hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A kuglófformát zsiradékkal kikenjük. A jalapeñot lecsöpögtetjük, és durva kockákra vágjuk. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

A lisztet a sütőporral és a sóval keverőtálban összekeverjük. A jalapeño, a cheddar és a virsli kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (habverő) sima tésztává dolgozzuk. A jalapeñot és a Cheddart röviden belekeverjük. A tészta felét a formába töltjük, és a virsliket kör alakban a tésztába nyomjuk. A tésztát elsimítjuk, és még egy virsli-kört teszünk rá. A maradék tésztát betesszük a formába, és elkenjük. A formát a sütő középső részében lévő rácsra tesszük és a kuglófot megsütjük.

Sütési idő: kb. 40-45 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kuglófot 10 percig a formában hagyjuk, majd kiborítjuk, és hagyjuk kihűlni vagy melegen tálaljuk.

Tippek:

A Csípős hot-dog-kuglóf langyosan a legfinomabb.
Tálaljunk hozzá remoulade mártást, esetleg egyéb tartárjellegű, vagy csípős mártogatóst, csatnit.
A pikáns ízű kuglóf fagyasztható.
Csípős hot-dog-kuglóf

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!