Finom lazacbatyuk
Hozzávalók
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Mártogatóshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
Tipp:
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.
Finom lazacbatyuk
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
Töltelékhez:
Tésztához:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
Tipp:
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.
Legújabb cikkek
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?