
Finom lazacbatyuk



Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Töltelékhez:
kb. 600 g lazacfilé (friss vagy fagyasztott, 4 darab 150 g-os szelet)
2 evőkanál dijoni mustár
50 g Dr. Oetker Creme Vega
1 tasak Dr. Oetker Finesse Reszelt citromhéj
½ csokor finomra aprított turbolya
½ csokor finomra aprított tárkony
só
frissen őrölt bors
kb. ½ teáskanál őrölt koriander
kb. 1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Tésztához:
30 g vaj
250 g rétestészta
Mártogatóshoz:
100 g Dr. Oetker Creme Vega
dijoni mustár
só
Elkészítés
Előkészítés:
A Finom lazacbatyuk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
Tipp:
A lazacbatyuk fagyaszthatóak.
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.

Kedvencnek jelölöm

Finom lazacbatyuk
Hozzávalók
kb. 8 adag elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Töltelékhez:
kb. 600 g lazacfilé (friss vagy fagyasztott, 4 darab 150 g-os szelet)
2 evőkanál dijoni mustár
½ csokor finomra aprított turbolya
½ csokor finomra aprított tárkony
só
frissen őrölt bors
kb. ½ teáskanál őrölt koriander
kb. 1 evőkanál zsemlemorzsa (panírmorzsa)
Tésztához:
30 g vaj
250 g rétestészta
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Finom lazacbatyuk hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
A lazacfilét hideg folyóvízben lemossuk, és óvatosan szárazra törölgetjük vagy a fagyasztott lazacot a csomagoláson található leírás alapján felolvasztjuk, majd elfelezzük. A tepsit (kb. 35x40 perc) sütőpapírral béleljük, a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Töltelék:
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
A mustárt a Creme vega-val, a reszelt citromhéjjal és a zöldfűszerekkel összekeverjük. Sóval, borssal és korianderrel ízesítjük. Belekeverjük a zsemlemorzsát, majd a lazacszeleteket a krémmel megkenjük.
Tészta:
A vajat megolvasztjuk, a tésztát 8 többrétegű négyzetre (kb. 15 x 15 cm) vágjuk, ráteszünk 1-1 lazacszeletet, és a tészta szemben levő oldalát behajtjuk. A hajtással lefelé betesszük a batyukat a tepsibe, vajjal megkenjük, és a sütő középső részében megsütjük.
Sütési idő: kb. 15-20 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Mártogatós:
A Creme Vega-t a mustárral és a sóval ízesítjük, és a forró Finom lazacbatyuk mellé tálaljuk.
Tipp:
A lazacbatyuk fagyaszthatóak.
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.
A Finom lazacbatyuk mártogatósát tetszés szerint variálhatjuk, például mustár helyett tormával, egyéb csípős vagy édes-csípős szósszal, valamint majonézes és tartár jellegű szósszal.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?