Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Szaftos kenyér

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 20 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20 szelet elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Élesztős tésztához:

150 g alma
125 g rozsliszt
350 g búzaliszt
1 teáskanál cukor
2 teáskanál só
1 teáskanál kenyérfűszer (koriander, ánizs, kömény és édeskömény)
75 g burgonyapüré
250 ml langyos víz

Kenéshez, szóráshoz:

némi víz
némi búzaliszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az almát hámozzuk meg, negyedeljük, és háztartási reszelőn durván reszeljük le.

Elkészítés:

Tészta:
Mindkét lisztet és a szárított élesztőt alaposan keverjük össze egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi hozzávalót és a reszelt almát. Keverjük, dagasszuk konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) rövid ideig a legalacsonyabb fokozaton, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 perc alatt. Megjegyzés: A tészta eleinte nagyon kemény és morzsalékos lesz.
A tésztát fedjük le és hagyjuk meleg helyen kelni, amíg láthatóan meg nem nő a tészta mérete legalább 1 óra. A tepsit béleljük ki sütőpapírral.

Formázás:
A tésztát jól lisztezett munkafelületen röviden gyúrjuk át. Formázzuk a tésztát kerek cipóvá, és helyezzük az előkészített tepsire. Meleg helyen hagyjuk újra kelni kb. 25-30 percig.
Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 240 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)

A kenyeret kenjük le vízzel, és enyhén szórjuk meg liszttel. A tepsit a sütő alsó részébe toljuk és a kenyeret megsütjük.

Sütési idő: kb. 15 perc

Ezután csökkentsük a sütő hőmérsékletét, és fejezzük be a kenyér sütését.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Sütési idő: kb. 30-35 perc

Hagyjuk a kenyeret egy süteményrácson kihűlni.

Tipp:

A kenyér lefagyasztható.
Szaftos kenyér

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!