Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Újévi szerencsemalacok

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 8 darab elkészítéséhez

Kelt tésztához:

500 g búzaliszt
100 g lágy vaj vagy margarin
1 csipet porcukor
1 teáskanál só
1 darab tojás (közepes méretű)
150 ml tejföl
100 ml tej

Töltelékhez:

1 kis fej hagyma
100 g sonka
100 g gomba (Champignon)
1 csokor petrezselyem
100 ml tejföl

Ezenkívül:

1 darab tojásfehérje (közepes méretű)
kevés szegfűszeg
kevés egész bors
1 darab tojássárgája (közepes méretű)
1 evőkanál tej
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Újévi szerencsemalacok hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A hagymát, gombát megtisztítjuk, apróra vágjuk, a sonkát felkockázzuk, a petrezselymet megmossuk, lecsöpögtetjük, leszárazzuk, és apróra vágjuk. A tepsit kivajazzuk, sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés:

A lisztet az élesztővel elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton kb. 5 percig sima tésztává dagasztjuk. Majd letakarva, meleg helyen pihentetjük, míg láthatóan megnő. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)

A töltelékhez az apróra vágott hozzávalókat a tejföllel jól elkeverjük.

A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon kb. 3 mm vastagságú lappá nyújtjuk. A tésztából (kb. 12 cm átmérőjű) 16 körlapot szaggatunk. 8 lapot a tepsibe fektetünk, a tölteléket a tésztalapok közepén elosztjuk, a felvert tojásfehérjével megkenjük, a félretett tésztalapokkal befedjük, a széleket kicsit összenyomjuk. A maradék tésztából 4 kisebb körlapot (kb. 8 cm átmérőjű) szaggatunk, négy körcikkelyre osztjuk. A körcikkelyekből megformázzuk a malacka sütemény fülét. A maradék tésztából kis golyókat formázunk, melyekből kialakítjuk a malacok orrát. Az egész borsból szemeket alakítunk ki. A szegfűszeggel átszúrjuk az Újévi szerencsemalacok sütemény orrát.

A tojássárgáját a tejjel felverjük, majd a malacokat megkenjük vele. Végül a tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A megsült Újévi szerencsemalacokat egy sütőrácsra téve hagyjuk kihűlni.

Tippek

Az Újévi szerencsemalacok tölteléke ízlés szerint variálható, kolbásszal, húsos császárszalonnával, de akár virsli vagy sajtkockákkal, mozarellával is megtömhetjük a malacka formájú sütemény "pocakját".
Az Újévi szerencsemalacok némi kreativitást és kézügyességet igényelnek, de elkészítésükkel vidám meglepetést szerezhetünk vendégeinknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2023-05-15
0 Kedvelés

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!

Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-26
1 Kedvelés

5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség

Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-04-19
0 Kedvelés

Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei

Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!