Omlós sajtos rúd
Hozzávalók
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
100 g tejföl
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g trappista sajt
1 kávéskanál só
Tetejére:
1 darab tojás (M-es)
60 g trappista sajt
Elkészítés
Előkészítés:
A Omlós sajtos rúd hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és lemorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 30x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 1-1,2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és az Omlós sajtos rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az Omlós sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és lemorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 30x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 1-1,2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és az Omlós sajtos rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az Omlós sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Az Omlós sajtos rúd szilveszteri süteményt füstölt sajttal, cheddarral, edami sajttal is elkészíthetjük.
A sütemény tetejét ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal is díszíthetjük.
A sütemény felvágása sokkal könnyebb és gyorsabb, ha derelyevágót használunk kés helyett.
A sütemény tetejét ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal is díszíthetjük.
A sütemény felvágása sokkal könnyebb és gyorsabb, ha derelyevágót használunk kés helyett.
Kedvencnek jelölöm
Omlós sajtos rúd
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
sütőpapír
Tésztához:
300 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
100 g vaj vagy margarin
100 g tejföl
1 darab tojássárgája (M-es)
50 g trappista sajt
1 kávéskanál só
Tetejére:
1 darab tojás (M-es)
60 g trappista sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A Omlós sajtos rúd hozzávalóit pontosan mérjük ki és készítsük elő.
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és lemorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 30x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 1-1,2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és az Omlós sajtos rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az Omlós sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
A lisztben elkeverjük a sütőport, és lemorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 30x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 1-1,2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és az Omlós sajtos rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az Omlós sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
Az Omlós sajtos rúd szilveszteri süteményt füstölt sajttal, cheddarral, edami sajttal is elkészíthetjük.
A sütemény tetejét ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal is díszíthetjük.
A sütemény felvágása sokkal könnyebb és gyorsabb, ha derelyevágót használunk kés helyett.
A sütemény tetejét ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal is díszíthetjük.
A sütemény felvágása sokkal könnyebb és gyorsabb, ha derelyevágót használunk kés helyett.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?