Omlós sajtos rúd
Hozzávalók
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és lemorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 30x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 1-1,2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és az Omlós sajtos rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az Omlós sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A sütemény tetejét ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal is díszíthetjük.
A sütemény felvágása sokkal könnyebb és gyorsabb, ha derelyevágót használunk kés helyett.
Omlós sajtos rúd
Hozzávalók
kb. 20-22 darab elkészítéséhez
Tepsihez:
Tésztához:
Tetejére:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sajtot lereszeljük. A tepsire sütőpapírt helyezünk, és a sütőt előmelegítjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sütőport, és lemorzsoljuk benne a vajat vagy margarint. A többi hozzávalót hozzáadjuk, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává összedolgozzuk. A tésztát lisztezett felületen 30x15 cm-es téglalappá nyújtjuk, és kb. 1-1,2 cm széles csíkokra vágjuk. A tésztacsíkokat a tepsibe helyezzük, tetejüket lekenjük egy kevés vízzel felvert tojással, és megszórjuk a reszelt sajttal.
A tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és az Omlós sajtos rudakat megsütjük.
Sütési idő: kb. 20 perc
Kérjük vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Az Omlós sajtos rudakat sütőpapírral együtt sütőrácsra húzzuk, és hagyjuk kihűlni.
Tipp:
A sütemény tetejét ízlés szerint köménymaggal, szezámmaggal is díszíthetjük.
A sütemény felvágása sokkal könnyebb és gyorsabb, ha derelyevágót használunk kés helyett.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?