Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis lencsesaláta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4-6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4-6 adag elkészítéséhez

Lencsesalátához:

250 g száraz lencse
2 darab babérlevél
100 g csemegeuborka
1 közepes fej lila hagyma
300 g tetszőleges sertésvirsli
100 g majonéz
1 csapott evőkanál mustár
1 teáskanál dijoni mustár
1-2 evőkanál frissen facsart, átszűrt citromlé
frissen őrölt fekete bors

Díszítéshez:

1 darab tojás (M-es)
némi petrezselyemzöld
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A lencsét átválogatjuk, folyó víz alatt átöblítjük, majd legalább 1-2 órára bő, hideg vízbe áztatjuk. Ezután leszűrjük és ismét átöblítjük. A csemegeuborkát lecsepegtetjük és felkarikázzuk, a lila hagymát megpucoljuk és vékony csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, majd hagyjuk kihűlni, ezután megpucoljuk.

Elkészítés:

A lencsét egy lábasba szórjuk, és bő, babérlevelekkel, sóval és borssal ízesített vízben puhára főzzük. Amikor megpuhult a hüvelyes, leszűrjük, a babérleveleket eltávolítjuk, és hagyjuk teljesen kihűlni. A virslit megfőzzük, hagyjuk kihűlni, majd karikákra vágjuk.

A kihűlt lencsét, a virsli- és uborkakarikákat, valamint a lila hagymát egy nagyobb tálba tesszük és összekeverjük. A Creme VEGA-t a majonézzel, a kétféle mustárral és a citromlével kikeverjük, sózzuk, borsozzuk (ízlés szerint keverhetünk hozzá a csemegeuborka levéből is). A lencsés keverékhez adjuk, óvatosan összeforgatjuk, és tálalásig (legalább 1 órára) lefedve hűtőszekrénybe tesszük. A lencsesalátát főtt tojás cikkekkel és petrezselyemzölddel díszítve tálaljuk.

Tipp:

A virslis lencsesalátát konzerv lencséből is elkészíthetjük.
Virslis lencsesaláta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
2 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!