Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Darált húsos hasé

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 21-24 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 21-24 darab elkészítéséhez

Tepsihez:

sütőpapír

Tésztához:

Töltelékhez:

1 evőkanál olaj
½ kis fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
350 g darált hús (sertés vagy sertés-marha)
1 csapott teáskanál fűszerpaprika
50 g sűrített paradicsom (28-30%-os)
1 csapott teáskanál morzsolt bazsalikom
őrölt fekete bors

Szóráshoz:

kb. 3 evőkanál zsemlemorzsa

Kenéshez:

1 darab tojás (M-es)

Tetejére:

némi szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, a tepsit (kb. 35x40 cm) sütőpapírral béleljük. A vörös- és fokhagymát megtisztítjuk és finomra aprítjuk.

Elkészítés:

Töltelék:
Az olajat felhevítjük egy serpenyőben, majd a kétféle hagymát megfonnyasztjuk rajta, ezután lehúzzuk a tűzről, és elkeverjük benne a fűszerpaprikát. Visszatesszük a serpenyőt a tűzre, hozzáadjuk a darált húst, kevergetve fehéredésig pirítjuk, majd beletesszük a sűrített paradicsomot, és ízesítjük a bazsalikommal, valamint sóval és őrölt borssal. Kevergetve, közepes lángon kb. 10 percet főzzük, majd hagyjuk legalább langyosra hűlni.
A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a rövidebb oldalával párhuzamosan 3 egyenlő méretű darabra vágjuk. A tésztadarabokon elosztjuk a tölteléket a következőképpen: az egyik tésztadarab egyik hosszabbik oldalán egy 2 cm-es, a másik hosszabbik oldalán egy kb. 5 cm-es részt üresen hagyunk, a többi felületet beszórjuk 1 evőkanál zsemlemorzsával, ráhalmozzuk a töltelék 1/3-át, és egyenletesen rányomkodjuk. A nagyobb üresen hagyott rész szélét lekenjük egy kevés felvert tojással, majd a másik oldaltól indítva feltekerjük a tésztát. A többi hozzávaló felhasználásával elkészítjük a másik két rudat is. A rudakat egyesével 7-8 egyforma méretű darabra vágjuk, majd az így kapott hasékat az előkészített tepsire tesszük. Tetejüket megkenjük a felvert tojással, és megszórjuk egy kevés szezámmaggal. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a hasékat megsütjük.

Sütési idő: kb. 18-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A kész hasékat a tepsivel együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Tipp:

A hasékat mártogatóssal, például fokhagymával ízesített Creme VEGA-val tálalhatjuk.
Darált húsos hasé

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
87 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!