Pezsgőkrém
Hozzávalók
Pezsgőkrémhez:
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
3 darab tojássárgája (M-es)
50 g cukor
200 ml édes pezsgő
200 ml hideg habtejszín
Díszítéshez:
kb. 12-16 szem málna
némi tört pisztácia
Elkészítés
Előkészítés:
A zselatinlapokat egyesével hideg vízbe tesszük, 5 percet áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral együtt habüstbe tesszük, és vízgőz felett csípősre melegítjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg krémes állagot kapunk. Levesszük a vízgőzről, kevergetve feloldjuk benne az előkészített zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a pezsgőt is, és elkeverjük. Lefedjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő masszához forgatjuk. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára. Tálaláskor a pezsgőkrémet málnaszemekkel és tört pisztáciával díszítjük.
Tipp:
A pezsgőkrémet pezsgőspoharakban is tálalhatjuk.
Kedvencnek jelölöm
Pezsgőkrém
Hozzávalók
kb. 4 adag elkészítéséhez
Pezsgőkrémhez:
3 darab Dr. Oetker Lapzselatin
3 darab tojássárgája (M-es)
50 g cukor
200 ml édes pezsgő
200 ml hideg habtejszín
Díszítéshez:
kb. 12-16 szem málna
némi tört pisztácia
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A zselatinlapokat egyesével hideg vízbe tesszük, 5 percet áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.
Elkészítés:
A tojássárgájákat a cukorral együtt habüstbe tesszük, és vízgőz felett csípősre melegítjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg krémes állagot kapunk. Levesszük a vízgőzről, kevergetve feloldjuk benne az előkészített zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a pezsgőt is, és elkeverjük. Lefedjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő masszához forgatjuk. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára. Tálaláskor a pezsgőkrémet málnaszemekkel és tört pisztáciával díszítjük.
Tipp:
A pezsgőkrémet pezsgőspoharakban is tálalhatjuk.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?