Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Pezsgőkrém

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 4 adag

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Pezsgőkrémhez:

3 darab tojássárgája (M-es)
50 g cukor
200 ml édes pezsgő
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 12-16 szem málna
némi tört pisztácia

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zselatinlapokat egyesével hideg vízbe tesszük, 5 percet áztatjuk, majd jól kicsavarjuk.

Elkészítés:

A tojássárgájákat a cukorral együtt habüstbe tesszük, és vízgőz felett csípősre melegítjük, közben habverővel folyamatosan keverjük, amíg krémes állagot kapunk. Levesszük a vízgőzről, kevergetve feloldjuk benne az előkészített zselatinlapokat, majd hozzáöntjük a pezsgőt is, és elkeverjük. Lefedjük, és kb. 30 percre hűtőszekrénybe tesszük. A hideg habtejszínt kemény habbá verjük, és a zselésedő masszához forgatjuk. A krémet elosztjuk 4 desszertes pohárban, és hűtőszekrénybe tesszük legalább 3 órára vagy egy éjszakára. Tálaláskor a pezsgőkrémet málnaszemekkel és tört pisztáciával díszítjük.

Tipp:

A pezsgőkrémet pezsgőspoharakban is tálalhatjuk.
Pezsgőkrém

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
54 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!