Szederlekvár
Hozzávalók
1000 g friss szeder
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
250 g cukor
Elkészítés
Előkészítés:
Válogassuk át és mossuk meg a szedret ha szükséges, majd mérjünk ki 1000 g-ot. Az üvegeket és a fedeleket (csavarható) alaposan mossuk el, öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
A szedret botmixer segítségével pépesítsük. Keverjük össze a dzsemfix-el és a cukorral egy nagy lábosban. Forraljuk fel, majd forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Kedvencnek jelölöm
Szederlekvár
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Válogassuk át és mossuk meg a szedret ha szükséges, majd mérjünk ki 1000 g-ot. Az üvegeket és a fedeleket (csavarható) alaposan mossuk el, öblítsük ki nagyon forró vízzel.
Elkészítés:
A szedret botmixer segítségével pépesítsük. Keverjük össze a dzsemfix-el és a cukorral egy nagy lábosban. Forraljuk fel, majd forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Ha szükséges, a főzés közben keletkezett habot távolítsuk el a tetejéről. Az előkészített üvegeket azonnal töltsük peremig és csavaros tetővel zárjuk le. Az üvegeket rögtön fordítsuk meg és a tetejére fordítva kb. 5 percig hagyjuk állni.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?