Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás-póréhagymás leveles pite

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 szelet elkészítéséhez

Tepsi (kb. 35x40 cm)

Tésztához:

Feltéthez:

150 g póréhagyma (tisztítva mérjük le)
120 g tetszőleges sonka
1 evőkanál étolaj, pl. napraforgóolaj
1 evőkanál lágy vaj
200 g tejföl
1 gerezd fokhagyma
frissen őrölt fekete bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk, kimérünk belőle 150 grammot, majd karikára vágjuk. Egy serpenyőben felmelegítjük az olajat és a vajat, majd lassú tűzön puhára pároljuk rajta a hagymát, közben finoman megsózzuk.

A sonkát felcsíkozzuk. A fokhagymát megpucoljuk, majd fokhagymanyomón áttörjük. A leveles tésztát a csomagoláson leírt módon, felhasználás előtt 10-15 perccel a hűtőből kivesszük és állni hagyjuk. A csomagolóanyagot eltávolítjuk a tésztáról, és a sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A leveles tésztát kitekerjük, és a sütőpapírral együtt a tepsibe helyezzük. Egy éles késsel kb. 1,5 cm széles peremet vágunk („karcolunk”) a tésztába úgy, hogy nem vágjuk át teljesen. A peremen belüli részt sűrűn megszurkáljuk villával, majd a tepsit a sütő alsó harmadába toljuk, és a tésztát elősütjük.

Sütési idő: kb. 10-11 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tejfölt összekeverjük a fokhagymával, ízesítjük sóval és borssal. Az elősütött tészta peremen belüli részét egyenletesen megkenjük az ízesített tejföllel, majd megszórjuk a párolt póréhagymával és a felcsíkozott sonkával. A tepsit visszatesszük a sütő alsó harmadába, és a leveles pitét készre sütjük.

Sütési idő: kb. 12-15 perc

A kész leveles pitét melegen, szeletekre vágva tálaljuk.

Tipp:

Sonka helyett kolbásszal vagy szalonnával is kipróbálhatjuk a leveles pitét.
Sonkás-póréhagymás leveles pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
44 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!