
Leveles Kosárka



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.


Leveles Kosárka
Hozzávalók
kb. 8 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Töltelékhez:
Ezenkívül:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A sütőt előmelegítjük.
Alsó és felsőfűtés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A rombuszokat a sütőtepsibe helyezzük, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A retket megtisztítjuk és felszeleteljük. Néhány vékony szeletet a díszítéshez félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A juhsajtot egy villával összetörjük, hozzáadjuk a retket, a tejfölt és a zsázsát.
A kosárkák közepét benyomjuk, és a tölteléket ráhelyezzük.
Díszítés:
A kosárkákat a retekszelettel és zsázsalevéllel díszítjük.

Legújabb cikkek

Lángos, a nyári kedvenc
Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!


Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!
Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.


Befőzés fűszeresen – fahéjtól a csilipaprikáig
Nyáron a szezonális gyümölcsök, zöldségek között mindenki megtalálja a kedvenceit, amiket szívesen elrak télire is. Befőzéskor a fűszerekről se feledkezzünk meg!

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?