Gyömbéres almalekvár kevesebb kalóriával
Hozzávalók
1000 g alma (előkészítve mérjük le)
1 doboz Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával
30 g friss gyömbér (előkészítve mérjük le)
½ citrom kifacsart leve
Elkészítés
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk és 1000 g-ot kimérünk belőle. A gyömbért megpucoljuk, 30 g-ot kimérünk belőle és finomra reszeljük. Ezután a gyümölcsöt meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Almadzsemet is készíthetünk, ehhez a kimért almamennyiség felét vágjuk kis kockákra, a másik felét pedig pürésítsük.
Kedvencnek jelölöm
Gyömbéres almalekvár kevesebb kalóriával
Hozzávalók
kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
1000 g alma (előkészítve mérjük le)
30 g friss gyömbér (előkészítve mérjük le)
½ citrom kifacsart leve
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk és 1000 g-ot kimérünk belőle. A gyömbért megpucoljuk, 30 g-ot kimérünk belőle és finomra reszeljük. Ezután a gyümölcsöt meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd botmixerrel pürésítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Tipp:
Almadzsemet is készíthetünk, ehhez a kimért almamennyiség felét vágjuk kis kockákra, a másik felét pedig pürésítsük.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?