Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gyömbéres almalekvár kevesebb kalóriával

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg

Hozzávalók

kb. 6-7 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez

1000 g alma (előkészítve mérjük le)
30 g friss gyömbér (előkészítve mérjük le)
½ citrom kifacsart leve
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Az üvegeket és a tetőket (twist-off befőttesüveg tető) kifőzzük vagy nagyon forró vízzel kiöblítjük. Az almát megmossuk, meghámozzuk, negyedeljük, magházát eltávolítjuk, felkockázzuk és 1000 g-ot kimérünk belőle. A gyömbért megpucoljuk, 30 g-ot kimérünk belőle és finomra reszeljük. Ezután a gyümölcsöt meglocsoljuk a citromlével, hozzáadjuk a reszelt gyömbért, majd botmixerrel pürésítjük.

Elkészítés:

A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, és alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett, nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Tipp:

Almadzsemet is készíthetünk, ehhez a kimért almamennyiség felét vágjuk kis kockákra, a másik felét pedig pürésítsük.
Gyömbéres almalekvár kevesebb kalóriával

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!