Pácolt kerti zöldségek
Hozzávalók
Elkészítés
Előkészítés:
Elkészítés:
A cukrot a forró serpenyőben kissé karamellizáljuk, majd az ecettel máztalanítjuk, azaz a folyadék segítségével a karamellizált, letapadt réteget fellazítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Hozzákeverjük a tartósítószert, majd a forró lével feltöltjük az üvegeket, és jól lezárjuk.
Tippek:
Friss koktélparadicsom helyett 100 g szárított paradicsomot is használhatunk. Forrázzuk le, hagyjuk kicsit puhulni, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, ezután a recept szerint pirítsuk meg.
A maradék pác jól használható salátaöntetekhez.
Pácolt kerti zöldségek
Hozzávalók
kb. 10 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Elkészítés:
A cukrot a forró serpenyőben kissé karamellizáljuk, majd az ecettel máztalanítjuk, azaz a folyadék segítségével a karamellizált, letapadt réteget fellazítjuk. Sózzuk, borsozzuk, és az egészet addig főzzük, amíg a cukor felolvad. Hozzákeverjük a tartósítószert, majd a forró lével feltöltjük az üvegeket, és jól lezárjuk.
Tippek:
Friss koktélparadicsom helyett 100 g szárított paradicsomot is használhatunk. Forrázzuk le, hagyjuk kicsit puhulni, majd nyomkodjuk ki belőle a nedvességet, ezután a recept szerint pirítsuk meg.
A maradék pác jól használható salátaöntetekhez.
Legújabb cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?