Vegán Crème Brûlée
Hozzávalók
Crème Brûlée-hez:
1 tasak Dr. Oetker Eredeti Puding Vaníliaízű
30 g nádcukor
150 ml mandulaital
400 g vegán tejszín
1 tasak Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
Karamellizáláshoz:
kb. 20 g nádcukor
Elkészítés
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt, a vegán tejszínt és a vaníliás cukrot edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A krémet kevergetés közben 1 percig főzzük.
A krémet elosztjuk kb. 4 hőálló formában vagy csészében, kicsit hagyjuk kihűlni, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és konyhai karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
A krémet elosztjuk kb. 4 hőálló formában vagy csészében, kicsit hagyjuk kihűlni, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és konyhai karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
Tipp:
Bourbon vaníliás cukor helyett a krémbe belefőzhetjük egy Bourbon vaníliarúd kikapart belsejét is.
Kedvencnek jelölöm
Vegán Crème Brûlée
Hozzávalók
4 adag elkészítéséhez
Crème Brûlée-hez:
30 g nádcukor
150 ml mandulaital
400 g vegán tejszín
Karamellizáláshoz:
kb. 20 g nádcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt, a vegán tejszínt és a vaníliás cukrot edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A krémet kevergetés közben 1 percig főzzük.
A krémet elosztjuk kb. 4 hőálló formában vagy csészében, kicsit hagyjuk kihűlni, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és konyhai karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
A krémet elosztjuk kb. 4 hőálló formában vagy csészében, kicsit hagyjuk kihűlni, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és konyhai karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.
Tipp:
Bourbon vaníliás cukor helyett a krémbe belefőzhetjük egy Bourbon vaníliarúd kikapart belsejét is.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?