Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán Crème Brûlée

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag 4 adag

Hozzávalók

4 adag elkészítéséhez

Crème Brûlée-hez:

30 g nádcukor
150 ml mandulaital
400 g vegán tejszín

Karamellizáláshoz:

kb. 20 g nádcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A pudingport összekeverjük a cukorral. Fokozatosan 6 evőkanál mandulaitallal simára keverjük. A maradék mandulaitalt, a vegán tejszínt és a vaníliás cukrot edényben felforraljuk, lehúzzuk a tűzhelyről, és a kikevert pudingport habverővel belekeverjük. A krémet kevergetés közben 1 percig főzzük.
A krémet elosztjuk kb. 4 hőálló formában vagy csészében, kicsit hagyjuk kihűlni, és 1-2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Karamellizálás:
Tálalás előtt a krémet megszórjuk cukorral, és konyhai karamellizáló pisztollyal karamellizáljuk.

Tipp:

Bourbon vaníliás cukor helyett a krémbe belefőzhetjük egy Bourbon vaníliarúd kikapart belsejét is.
A Vegán Crème Brûlée sütés nélküli desszert, mellyel vegán étrendet követő vendégeinknek kedveskedhetünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!