Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gránátalmás bulgursaláta

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6-8 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6-8 adag elkészítéséhez

Bulgurhoz:

2 evőkanál étolaj
250 g bulgur
500 ml zöldség alaplé
400 g édeskömény
1 evőkanál juharszirup
némi só
3 evőkanál egész mandula
3 evőkanál bazsalikomlevél
5 evőkanál gránátalmamag

Szószhoz:

3 evőkanál gránátalmaszirup
2 evőkanál víz
frissen őrölt bors
1 késhegynyi chillipehely
kb. 5 evőkanál étolaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Bulgur:
Hevítsük fel az olajat egy lábosban. Adjuk hozzá a bulgurt és pirítsuk kb. 1 percig. Öntsük hozzá az alaplevet, forraljuk fel, majd alacsony hőfokon, letakarva hagyjuk főni a csomagoláson található időtartamig. A bulgurt hagyjuk kihűlni és hűlés közben többször keverjük át. A sütőt melegítsük elő.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180°C (előmelegítve)

Az édesköményt pucoljuk meg és csíkozzuk fel. Keverjük össze a juharsziruppal és némi sóval, majd helyezzük a tepsibe. A zöldséget toljuk a sütőbe és süssük puhára. Végül hagyjuk kihűlni.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A mandulát aprítsuk nagyobb darabokra és egy serpenyőben zsiradék nélkül pirítsuk meg. Hagyjuk kihűlni, közben a bazsalikomleveleket aprítsuk nagyobb darabokra.

Szószhoz:
A Creme Vega-t, a gránátalmaszirupot, a vizet, a sót, a borsot, a citromhéjat és a chillipelyheket keverjük össze, végül az olajat habverővel keverjük bele.

Adjuk a bulgurhoz a sült édesköményt, a bazsalikomot, a mandulát és a gránátalmamagokat, és fűszerezzük sóval, borssal.
Az elkészült bulgurt a gránátalmás szósszal tálaljuk.

Tipp:

A bulgursalátához tálalhatunk sült tofut.
A Gránátalmás bulgursaláta a klasszikus és a vegán étrendet is gazdagítja különleges ízvilágával.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!