Szilvakompót
Hozzávalók
1 kg szilva (előkészítve, lemérve)
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
100 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
150 ml víz
Elkészítés
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A szilvát cukorral, bourbon vaníliás cukorral és fahéjjal egy széles edényben összekeverjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a szilva kissé megpuhuljon. Ezután hozzáadjuk a vizet.
Az üvegeket és a fedeleket (csavaros) kiforraljuk, illetve nagyon forró vízzel kiöblítjük.
A szilvát felforraljuk, és közepes lángon kb.10-15 percig főzzük, a szilva érettségétől függően, amíg megpuhul.
A szilvakompótot az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket hűtőszekrényben tároljuk.
Az üvegeket és a fedeleket (csavaros) kiforraljuk, illetve nagyon forró vízzel kiöblítjük.
A szilvát felforraljuk, és közepes lángon kb.10-15 percig főzzük, a szilva érettségétől függően, amíg megpuhul.
A szilvakompótot az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A szilvakompót elkészítéséhez főzés után adjunk hozzá kb. 4 evőkanál szilva likőrt/szeszes italt.
A házi szilvakompót hűvös, sötét helyen kb. 2 hétig tárolható.
A házi szilvakompóthoz nagyon jól illik a dara- vagy rizskása.
A házi szilvakompót hűvös, sötét helyen kb. 2 hétig tárolható.
A házi szilvakompóthoz nagyon jól illik a dara- vagy rizskása.
Kedvencnek jelölöm
Szilvakompót
Hozzávalók
kb. 3 darab 370 ml-es üveg elkészítéséhez
1 kg szilva (előkészítve, lemérve)
100 g cukor
1 csipet őrölt fahéj
150 ml víz
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés:
A szilvát megmossuk, félbevágjuk és kimagozzuk. A szilvát cukorral, bourbon vaníliás cukorral és fahéjjal egy széles edényben összekeverjük, és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a szilva kissé megpuhuljon. Ezután hozzáadjuk a vizet.
Az üvegeket és a fedeleket (csavaros) kiforraljuk, illetve nagyon forró vízzel kiöblítjük.
A szilvát felforraljuk, és közepes lángon kb.10-15 percig főzzük, a szilva érettségétől függően, amíg megpuhul.
A szilvakompótot az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket hűtőszekrényben tároljuk.
Az üvegeket és a fedeleket (csavaros) kiforraljuk, illetve nagyon forró vízzel kiöblítjük.
A szilvát felforraljuk, és közepes lángon kb.10-15 percig főzzük, a szilva érettségétől függően, amíg megpuhul.
A szilvakompótot az előkészített üvegekbe töltjük, lezárjuk és hagyjuk kihűlni. Az üvegeket hűtőszekrényben tároljuk.
Tippek:
A szilvakompót elkészítéséhez főzés után adjunk hozzá kb. 4 evőkanál szilva likőrt/szeszes italt.
A házi szilvakompót hűvös, sötét helyen kb. 2 hétig tárolható.
A házi szilvakompóthoz nagyon jól illik a dara- vagy rizskása.
A házi szilvakompót hűvös, sötét helyen kb. 2 hétig tárolható.
A házi szilvakompóthoz nagyon jól illik a dara- vagy rizskása.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?