
Szívderítő vegán muffinok



Hozzávalók
Muffinformához (12 darabos):
12 db papír sütőforma (Ø 5 cm)
Tésztához:
100 g szárított paradicsom olajban
25 g rukkola
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
125 ml olívaolaj
250 ml szójaital
50 g pörkölt, sózott földimogyorómag
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál fagyasztott, apróra vágott fűszerkeverék (helyettesíthető szárított fűszerrel is)
Elkészítés
Előkészítés:
A paradicsomot lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. Mossuk meg a rukkolát, töröljük szárazra és vágjuk apróra. Béleljük ki a muffinforma mélyedéseit papír sütőformákkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat és a szójaitalt, miközben konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel keverjük, és röviden keverjük az egészet sima tésztává. Egy keverőlapáttal keverjük bele a paradicsomot, a rukkolát és a mogyorót. Ízesítsük sóval, borssal és fűszernövényekkel. Osszuk el a tésztát egyenletesen a formákba, majd helyezzük a muffinformát a sütőben lévő középső rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, vagy tálaljuk langyosan.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat és a szójaitalt, miközben konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel keverjük, és röviden keverjük az egészet sima tésztává. Egy keverőlapáttal keverjük bele a paradicsomot, a rukkolát és a mogyorót. Ízesítsük sóval, borssal és fűszernövényekkel. Osszuk el a tésztát egyenletesen a formákba, majd helyezzük a muffinformát a sütőben lévő középső rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, vagy tálaljuk langyosan.
Tippek:
A kész muffinok fagyaszthatóak.
12 darabos mini muffinformához a recept felét használjuk (de 2 teáskanál sütőport), és kb. 18-20 percig sütjük.
12 darabos mini muffinformához a recept felét használjuk (de 2 teáskanál sütőport), és kb. 18-20 percig sütjük.

Kedvencnek jelölöm

Szívderítő vegán muffinok
Hozzávalók
12 darab elkészítéséhez
Muffinformához (12 darabos):
12 db papír sütőforma (Ø 5 cm)
Tésztához:
100 g szárított paradicsom olajban
25 g rukkola
250 g búzaliszt
1 tasak Dr. Oetker Sütőpor
125 ml olívaolaj
250 ml szójaital
50 g pörkölt, sózott földimogyorómag
1 teáskanál só
frissen őrölt bors
2 teáskanál fagyasztott, apróra vágott fűszerkeverék (helyettesíthető szárított fűszerrel is)
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A paradicsomot lecsepegtetjük, és apróra vágjuk. Mossuk meg a rukkolát, töröljük szárazra és vágjuk apróra. Béleljük ki a muffinforma mélyedéseit papír sütőformákkal és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Tészta:
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat és a szójaitalt, miközben konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel keverjük, és röviden keverjük az egészet sima tésztává. Egy keverőlapáttal keverjük bele a paradicsomot, a rukkolát és a mogyorót. Ízesítsük sóval, borssal és fűszernövényekkel. Osszuk el a tésztát egyenletesen a formákba, majd helyezzük a muffinformát a sütőben lévő középső rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, vagy tálaljuk langyosan.
Keverjük össze a lisztet a sütőporral egy keverőtálban. Fokozatosan adjuk hozzá az olívaolajat és a szójaitalt, miközben konyhai robotgéppel (habverő) vagy kézi habverővel keverjük, és röviden keverjük az egészet sima tésztává. Egy keverőlapáttal keverjük bele a paradicsomot, a rukkolát és a mogyorót. Ízesítsük sóval, borssal és fűszernövényekkel. Osszuk el a tésztát egyenletesen a formákba, majd helyezzük a muffinformát a sütőben lévő középső rácsra és süssük meg a muffinokat.
Sütési idő: kb. 25-30 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Vegyük ki a muffinokat a formából, és hagyjuk kihűlni egy süteményrácson, vagy tálaljuk langyosan.
Tippek:
A kész muffinok fagyaszthatóak.
12 darabos mini muffinformához a recept felét használjuk (de 2 teáskanál sütőport), és kb. 18-20 percig sütjük.
12 darabos mini muffinformához a recept felét használjuk (de 2 teáskanál sütőport), és kb. 18-20 percig sütjük.

Legújabb cikkek
0

Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.

0

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

2

Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?