
Vegán leveles kosárkák sajtkrémmel



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A rombuszokat a tepsibe helyezzük, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A krémsajtot összekeverjük a Creme VEGA-val, majd ízlés szerint kevés sóval ízesítjük. A krémet habzsákba (vagy egy levágott sarkú mélyhűtőtasakba) töltjük, és a kihűlt kosárkák közepébe nyomjuk.
Díszítés:
A kosárkákat finomra aprított snidlinggel díszítjük.
Tipp:


Vegán leveles kosárkák sajtkrémmel
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A rombuszokat a tepsibe helyezzük, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A krémsajtot összekeverjük a Creme VEGA-val, majd ízlés szerint kevés sóval ízesítjük. A krémet habzsákba (vagy egy levágott sarkú mélyhűtőtasakba) töltjük, és a kihűlt kosárkák közepébe nyomjuk.
Díszítés:
A kosárkákat finomra aprított snidlinggel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?