
Vegán leveles kosárkák sajtkrémmel



Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Díszítéshez:
Elkészítés
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A rombuszokat a tepsibe helyezzük, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A krémsajtot összekeverjük a Creme VEGA-val, majd ízlés szerint kevés sóval ízesítjük. A krémet habzsákba (vagy egy levágott sarkú mélyhűtőtasakba) töltjük, és a kihűlt kosárkák közepébe nyomjuk.
Díszítés:
A kosárkákat finomra aprított snidlinggel díszítjük.
Tipp:


Vegán leveles kosárkák sajtkrémmel
Hozzávalók
15 darab elkészítéséhez
Tésztához:
Díszítéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A leveles tésztából 15 darab egyenlő nagyságú (kb. 8x8 cm) négyzetet vágunk. Minden négyzetlapot a szélétől számított kb. 0,8 centiméterre körben bevágunk úgy, hogy az egyik szemközti sarkot nem vágjuk át teljesen. A két elvágott sarok felőli külső keretet mindkét oldalról ellentétesen áthajtjuk, így egy rombuszformát kapunk. A rombuszokat a tepsibe helyezzük, a kereten belüli részüket villával megszurkáljuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a tésztát megsütjük.
Sütési idő: kb. 14-16 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a tésztát sütőpapírral együtt sütőrácson hagyjuk kihűlni.
Töltelék:
A krémsajtot összekeverjük a Creme VEGA-val, majd ízlés szerint kevés sóval ízesítjük. A krémet habzsákba (vagy egy levágott sarkú mélyhűtőtasakba) töltjük, és a kihűlt kosárkák közepébe nyomjuk.
Díszítés:
A kosárkákat finomra aprított snidlinggel díszítjük.
Tipp:

Legújabb cikkek

Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?