Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Tükörtojásos sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 20-25 darab
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 20-25 darab elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Kevert tésztához:

250 g lágy vaj vagy margarin
175 g cukor
1 csipet só
4 darab tojás (M-es)
300 g búzaliszt
2 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krémhez:

100 g cukor
500 ml tej
600 g tejföl (20 %-os)

Díszítéshez:

680 g felezett sárgabarack befőtt (lecsepegtetve)
1 evőkanál cukor
apróra vágott pisztácia
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sárgabarackot szűrőben csepegtessük le és a folyadékot tegyük félre. Zsiradékkal kenjük ki a tepsit és béleljük ki sütőpapírral, majd melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A vajat vagy a margarint keverőtálban konyhai robotgéppel (habverővel) keverjük simára. Fokozatosan adjuk hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a citromhéjat és a sót, és addig keverjük, amíg a keverék össze nem áll. Keverjük bele a tojásokat kb. 1/2 percig a legmagasabb fokozaton. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és 2 részletben, közepes sebességen, 100 ml sárgabaracklével felváltva keverjük bele röviden. A tésztát terítsük el a tepsiben, a tetejét simítsuk el és tegyük a tepsit a sütő középső részébe.

Sütési idő: kb. 20-22 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tepsit tegyük egy süteményrácsra és a süteményt hagyjuk kihűlni a tepsiben.

Krém:
Keverjük össze a pudingport a cukorral. Fokozatosan keverjük simára a legalább 6 evőkanálnyi tejjel. A maradék tejet forraljuk fel, vegyük le a tűzről, és habverővel keverjük bele a kikevert pudingport. Főzzük a pudingot alacsonyabb hőfokon legalább 1 percig kevergetve. Öntsük a pudingot egy keverőtálba, és hagyjuk kb. 5 percig hűlni. Keverjük a tejfölt a meleg pudingba, és kenjük a süteményre.

Rakjuk a sárgabarackot a krém tetejére, domború felével felfelé.

Díszítés:
A tortazselét a cukorral egy kis lábosban összekeverjük, majd 250 ml lecsepegtetett sárgabaracklével (szükség esetén vízzel pótoljuk) fokozatosan keverjük simára. Forraljuk fel a folyadékot állandóan kevergetve, és forraljuk rövid ideig. A zselét egy evőkanállal azonnal eloszlatjuk a sárgabarackok tetején (úgy fog kinézni, mint egy tükörtojás). Díszítsük a tükörtojás süteményt pisztáciával, és legalább 1 órán át hűtsük.

Tippek:

Ha az egész tepsi süteményt be akarjuk vonni zselével, használjunk 2 csomag Dr. Oetker Tortazselét. (Ez esetben 2 evőkanál cukorral és 500 ml folyadékkal készítsük el a zselét.)
A sárgabarack helyett tetszés szerint őszibarackot is használhatunk.
Tükörtojásos sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!