 
                Vegán zöldséges pite
 40-60 perc között
                        40-60 perc között
                     Kis gyakorlat szükséges
                        Kis gyakorlat szükséges
                     kb. 12 adag
                            kb. 12 adag
                        Hozzávalók
Piteforma (kb. 28 cm átmérőjű):
                                        zsiradék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Omlós tésztához:
                                        200 g búzaliszt
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        75 g Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        450 g sárgarépa
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g karalábé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál étolaj
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g borsó gyorsfagyasztott
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml szójaital
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál kókuszreszelék
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi curry
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        ízlés szerint cukor
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A piteformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
                            Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Omlós tészta: 
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
                            A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
Tipp:
                                    Ha a kókuszreszeléket zsiradék nélkül egy serpenyőben előpirítjuk, még intenzívebb ízt kaphatunk.
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
                            Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
 Nincs értékelve
                            
                                Nincs értékelve
                            
                        
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                     
                                            
                 
                                            Vegán zöldséges pite
Hozzávalók
kb. 12 adag elkészítéséhez
Piteforma (kb. 28 cm átmérőjű):
                                        zsiradék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Omlós tésztához:
                                        200 g búzaliszt
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ½ teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        125 g Rama margarin (laktózmentes)
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        1 csipet só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Feltéthez:
                                        450 g sárgarépa
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        450 g karalábé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál étolaj
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        150 g borsó gyorsfagyasztott
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        2 pohár Dr. Oetker Creme VEGA
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        100 ml szójaital
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        3 evőkanál kókuszreszelék
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi curry
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi só
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        némi frissen őrölt bors
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        ízlés szerint cukor
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A piteformát zsiradékkal kikenjük és a sütőt előmelegítjük.
Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
                            Alsó-felső sütés: kb. 180°C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160°C (előmelegítve)
Elkészítés:
                                    Omlós tészta: 
A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
                            A lisztet a sütőporral elkeverjük, majd a további hozzávalókat is hozzáadjuk és konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton omlós tésztává összedolgozzuk. A tésztát kinyújtjuk és kb. 2/3-át a piteforma aljába helyezzük, majd ezt többször villával megszurkáljuk. A piteformát a sütőbe alsó harmadában lévő sütőrácsra helyezzük és elősütjük.
Sütési idő: kb. 15 perc
Feltét:
A sárgarépát és a karalábét meghámozzuk, a sárgarépát felkarikázzuk, a karalábét pedig csíkokra vágjuk. Serpenyőben olajat hevítünk és a megtisztított zöldségeket kb. 15 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a borsót is. Ízlés szerint sót, borsot és némi cukrot keverünk hozzá. A Creme VEGA-t és szójaitalt összedolgozzuk, sóval, borssal és curryvel ízesítjük, majd a zöldségekhez öntjük.
A piteformába helyezett omlós tésztát hűlni hagyjuk, és a maradék tésztából egy kb. 2 cm széles, de hosszú csíkot formázunk, amit kihűlt tésztára illesztünk úgy, hogy a tészta szélét ki tudjuk alakítani. A zöldséges feltétet a piteformába öntjük és a kókuszreszelékkel megszórjuk. A sütőformát a sütő alsó harmadába helyezzük és készre sütjük.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A pitét melegen tálaljuk.
Tipp:
                                    Ha a kókuszreszeléket zsiradék nélkül egy serpenyőben előpirítjuk, még intenzívebb ízt kaphatunk.
Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
                            Nézz körül további vegán étrend szerint elkészíthető receptjeink között!
 
                                            Legújabb cikkek
    1
                         
            
     
            Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
 
                    
    2
                         
            
     
            Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
 
                    
    3
                         
            
     
            Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
 
                     
                     
                    
 Sós tészták
                                    Sós tészták
                                 
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         
         Belépés Facebook fiókkal
                                Belépés Facebook fiókkal
                             Belépés Google fiókkal
                                Belépés Google fiókkal
                            
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?