Szilvalekvár bourbon vaníliával
Hozzávalók
1 kg szilva (előkészített)
250 g cukor
1 tasak Dr. Oetker Bourbon vaníliás cukor
1 tasak Dr. Oetker Dzsemfix 4:1
Elkészítés
Előkészítés:
A megtisztított, kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a bourbon vaníliás cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
Ha még pikánsabb lekvárt szeretnénk, akkor adjunk két darab egész fahéj-at a gyümölcspéphez és ezzel együtt főzzük meg a lekvárt. Üvegbe töltés előtt távolítsuk el a fahéj darabokat.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Kedvencnek jelölöm
Szilvalekvár bourbon vaníliával
Hozzávalók
kb. 6 darab 200 ml-es üveg elkészítéséhez
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A megtisztított, kimagozott szilvát kisebb darabokra vágjuk, majd az egészet pépesítjük.
Elkészítés:
A gyümölcspépet egy főzőedénybe öntjük. A dzsemfixet a kimért cukorral és a bourbon vaníliás cukorral elkeverjük, majd a gyümölcshöz adjuk. Állandó keverés mellett magas hőfokon felforraljuk. Forrás után a lekvárt folyamatos keverés mellett további 3 percig forrni hagyjuk, majd levesszük a tűzről. Amennyiben szükséges a habot eltávolítjuk a tetejéről.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Az előkészített üvegeket azonnal peremig töltjük, jól lezárjuk és kb. 5 percre fejre állítjuk.
Tippek:
Ha még pikánsabb lekvárt szeretnénk, akkor adjunk két darab egész fahéj-at a gyümölcspéphez és ezzel együtt főzzük meg a lekvárt. Üvegbe töltés előtt távolítsuk el a fahéj darabokat.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
A kész lekvárt száraz, hűvös helyen, a felnyitott üveget hűtőszekrényben tároljuk.
További tippek, javaslatok: www.befozok.hu oldalon.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?