Vegán kínai kel falatok
Hozzávalók
20 g apróra vágott dió
kb. 30 g vegán sajt
1 - 2 kisebb kínai kel
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 - 2 evőkanál gránátalma magok
Mandulakrémhez:
kb. 75 g Dr. Oetker Creme Vega
kb. 1 evőkanál mandulamassza, fehér
kb. 1 teáskanál citromlé
kb. 1 teáskanál agavészirup
só
frissen őrölt bors
egy kis őrölt kömény
Elkészítés
Előkészítés:
A diót egy serpenyőben zsiradék nélkül, közepes lángon pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A sajtot vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a kínai kel leveleket, mossuk meg és töröljük szárazra. Ha szükséges, vágjuk kisebbre a leveleket, és egyenesítsük ki az alját.
Elkészítés:
Keverjük össze a Creme Vegát a mandulapasztával. Ízesítsük citromlével, agavésziruppal, sóval, borssal és köménnyel. A kínai kel leveleket terítsük egy tányérra, és töltsük meg a krémmel. Keverjük össze az apróra vágott metélőhagymát, a diómagot és a sajtot. A keveréket szórjuk a krémre, és végül szórjuk meg a gránátalmamaggal.
Tipp:
A kínai kelt helyettesíthetjük fejes saláta, vagy jégsaláta levelével.
Kedvencnek jelölöm
Vegán kínai kel falatok
Hozzávalók
kb. 16 darab elkészítéséhez
20 g apróra vágott dió
kb. 30 g vegán sajt
1 - 2 kisebb kínai kel
1 evőkanál apróra vágott metélőhagyma
1 - 2 evőkanál gránátalma magok
Mandulakrémhez:
kb. 75 g Dr. Oetker Creme VEGA
kb. 1 evőkanál mandulamassza, fehér
kb. 1 teáskanál citromlé
kb. 1 teáskanál agavészirup
só
frissen őrölt bors
egy kis őrölt kömény
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A diót egy serpenyőben zsiradék nélkül, közepes lángon pirítsuk meg, majd tányéron hagyjuk kihűlni. A sajtot vágjuk apró kockákra. Tisztítsuk meg a kínai kel leveleket, mossuk meg és töröljük szárazra. Ha szükséges, vágjuk kisebbre a leveleket, és egyenesítsük ki az alját.
Elkészítés:
Keverjük össze a Creme Vegát a mandulapasztával. Ízesítsük citromlével, agavésziruppal, sóval, borssal és köménnyel. A kínai kel leveleket terítsük egy tányérra, és töltsük meg a krémmel. Keverjük össze az apróra vágott metélőhagymát, a diómagot és a sajtot. A keveréket szórjuk a krémre, és végül szórjuk meg a gránátalmamaggal.
Tipp:
A kínai kelt helyettesíthetjük fejes saláta, vagy jégsaláta levelével.


Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?