Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vegán vaníliafagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 6 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 adag elkészítéséhez

Fagylalthoz:

40 g agávé szirup
50 g porcukor
½ evőkanál kókuszzsír
350 ml mandulaital
150 g kesudiókrém
1 csipet só

Eperöntethez:

200 g eper
kb. 3 teáskanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

Vaníliafagylalt:
A vaníliarudat hosszában felvágjuk, és kikaparjuk a belsejét. A kikapart vaníliát, az agávé szirupot, a porcukrot és a kókuszzsírt edényben felforrósítjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és krémesre pürésítjük. A fagylaltkrémet fagyasztható edényekbe áttöltjük, lezárjuk, és legjobb, ha éjszakára fagyasztóba tesszük, közben eleinte óránként átkeverjük.

Eperöntet:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, ha szükséges felaprítjuk, és a porcukorral pürésítjük.
A vegán vaníliafagylaltot az eperöntettel tálaljuk.

Tipp:

A vegán vaníliafagylaltot tetszés szerint tálalhatjuk reszelt vegán csokoládéval, felezett eperrel és mentával.
A Vegán vaníliafagylalt mindenmentes alternatívája a hagyományos fagylaltféléknek.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 0-20 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!