Paleo almás pite
Hozzávalók
Négyszögletes 20x20 cm sütőformához:
zsiradék
Tésztához:
150 g őrölt mandula
1 teáskanál Dr. Oetker sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
50 ml repceolaj
60 g méz
Feltéthez:
3 darab közepes méretű alma
20 g mandula, apróra vágva
Elkészítés
Előkészítés:
Tészta:
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mandulás keveréket a sütőformában egyenletesen terítsük el, majd egy spatula segítségével nyomkodjuk le. A mandulás keverékből a forma széleire is nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es peremet képezzünk.
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tipp:
Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker loVE it! vegán pudinggal.
Kedvencnek jelölöm
Paleo almás pite
Hozzávalók
9 szelet elkészítéséhez
Négyszögletes 20x20 cm sütőformához:
zsiradék
Tésztához:
150 g őrölt mandula
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
½ teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
2 darab tojás (M-es)
50 ml repceolaj
60 g méz
Feltéthez:
3 darab közepes méretű alma
20 g mandula, apróra vágva
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Tészta:
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A mandulás keveréket a sütőformában egyenletesen terítsük el, majd egy spatula segítségével nyomkodjuk le. A mandulás keverékből a forma széleire is nyomkodjuk úgy, hogy kb. 2 cm-es peremet képezzünk.
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tipp:
Tetszés szerint tálaljuk Dr. Oetker loVE it! vegán pudinggal.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?