Paleo almás pite
Hozzávalók
Négyszögletes 20x20 cm sütőformához:
Tésztához:
Feltéthez:
Elkészítés
Előkészítés:
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tipp:
Paleo almás pite
Hozzávalók
9 szelet elkészítéséhez
Négyszögletes 20x20 cm sütőformához:
Tésztához:
Feltéthez:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A darált mandulát és a többi hozzávalót egy spatulával keverjük simára egy keverőtálban. Hűtsük a tésztát kb. 1 órán át a hűtőben.
Mossuk meg az almákat, vágjuk negyedekre, és távolítsuk el a magházukat. Vágjuk az almanegyedeket vékony szeletekre.
Melegítsük elő a sütőt, és zsírozzuk ki a négyszögletes sütőformát.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütő: kb. 160 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
A vékonyra szeletelt almákat felváltva rendezzük el a mandulán.
A résekbe szórjunk apróra vágott mandulát, majd a sütőformát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és a pitét megsütjük.
Sütési idő: kb. 25-28 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
Sütés után a sütőformát egy süteményrácsra tesszük és hűlni hagyjuk.
Tipp:
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?