Desszert-bár
Hozzávalók
                                        kb. 60 g étcsokoládé
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 16 db fagylaltos tölcsér
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 250 g vegyes gyümölcs, pl. málna, eper, áfonya, szőlő
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        tetszőleges cukorkák, gumicukrok, kekszek
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        1 tasak Dr. Oetker Aranka Krém vaníliaízű
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                                    
                                        300 ml hideg tej
                                        
                                        
                                        
                                        
                                        
                                    
                                                            Elkészítés
Előkészítés:
                                    A Desszert-bár pohárkrém hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
                            Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
Elkészítés:
                                    Krém: 
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
                            Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
Tipp:
                                    Mogyoróízű vagy csokoládés Aranka Krémet is használhatunk a pohárkrém elkészítéshez.
A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.
                            A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.
                        
                            Kedvencnek jelölöm
                        
                                                    
                                            
                Desszert-bár
Hozzávalók
kb. 16 adag elkészítéséhez
                                        kb. 60 g étcsokoládé
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 16 db fagylaltos tölcsér
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        kb. 250 g vegyes gyümölcs, pl. málna, eper, áfonya, szőlő
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                        tetszőleges cukorkák, gumicukrok, kekszek
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                                    
                                                                    
                                        300 ml hideg tej
                                        
                                            
                                        
                                            
                                        
                                    
                                                            Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
                                    A Desszert-bár pohárkrém hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
                            Az étcsokoládét összetördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. Egy kis ecset segítségével vékonyan megkenjük a tölcsérek peremét és felső részét (kívül és belül) az olvasztott csokoládéval. A gyümölcsöket megmossuk, megpucoljuk, ha szükséges, felszeleteljük. A kekszeket, ha szükséges, feldaraboljuk. Az előkészített gyümölcsöket, kekszeket és egyéb édességeket kis tálkákba tesszük.
Elkészítés:
                                    Krém: 
Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
                            Az Aranka Krémet a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük. A hideg tejet keverőtálba öntjük, hozzáadjuk a krémport. Konyhai robotgéppel (habverővel) először rövid ideig a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, kb. 3 perc alatt krémes állagúra keverjük. A krémet sima csővel ellátott habzsákba töltjük (10 mm Ø). Habzsák helyett fagyasztótasakba is tehetjük, amelynek az egyik sarkát levágjuk. A krémet szétosztjuk a fagylaltos tölcsérekben. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük a pohárkrém desszertet.
Tálalás:
A fagylaltos tölcsérekből és a kis tálkákból kialakítjuk a desszert-bárt. A krémmel megtöltött tölcséreket mindenki ízlés szerint dekorálhatja az előkészített gyümölcsökkel és édességekkel.
Tipp:
                                    Mogyoróízű vagy csokoládés Aranka Krémet is használhatunk a pohárkrém elkészítéshez.
A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.
                            A Desszert-bár pohárkrém csokoládé és karamellöntettel is gazdagítható.
                                            Legújabb cikkek
    1
                        
            
    Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
    2
                        
            
    Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
    3
                        
            
    Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
                    
                    
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?