Philadelphia®-citrom sajttorta
Hozzávalók
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
tortatál
Tortaalaphoz:
125 g vaj vagy margarin
150 g babapiskóta
Krémhez:
200 g Philadelphia® krémsajt
75 ml citromlé
75 g porcukor
500 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
3 evőkanál cukor
150 ml víz
100 ml citromlé
némi sárga ételszínezék
Elkészítés
Előkészítés:
A tortatálat sütőpapírral borítjuk, és a zárt csatos forma oldalát (az alja nélkül) ráhelyezzük.
Elkészítés:
Tortaalap:
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával morzsás állagúra törjük. A morzsát az olvasztott zsiradékkal összekeverjük, majd a masszát az előkészített formába tesszük, és egy evőkanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A tortaalapot legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A krémsajtot a citromlével és a porcukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon.
A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd a vízzel és a citromlével a csomagolás utasításainak megfelelően elkészítjük, közben tetszés szerint sárga ételszínezékkel színezzük. A kész zselét kb. 2 percig hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a krémre csorgatjuk, elsimítjuk, és egy villával márványosra mintázzuk. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt tortalapát segítségével megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. Ezután óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról.
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával morzsás állagúra törjük. A morzsát az olvasztott zsiradékkal összekeverjük, majd a masszát az előkészített formába tesszük, és egy evőkanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A tortaalapot legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A krémsajtot a citromlével és a porcukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon.
A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd a vízzel és a citromlével a csomagolás utasításainak megfelelően elkészítjük, közben tetszés szerint sárga ételszínezékkel színezzük. A kész zselét kb. 2 percig hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a krémre csorgatjuk, elsimítjuk, és egy villával márványosra mintázzuk. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt tortalapát segítségével megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. Ezután óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról.
Tipp:
Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Kedvencnek jelölöm
Philadelphia®-citrom sajttorta
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Csatos tortaformához (26 cm Ø):
sütőpapír
tortatál
Tortaalaphoz:
125 g vaj vagy margarin
150 g babapiskóta
Krémhez:
200 g Philadelphia® krémsajt
75 ml citromlé
75 g porcukor
500 ml hideg habtejszín
3 tasak Dr. Oetker Expressz Zselatin fix
Tetejére:
1 tasak Dr. Oetker Tortazselé színtelen
3 evőkanál cukor
150 ml víz
100 ml citromlé
némi sárga ételszínezék
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
A tortatálat sütőpapírral borítjuk, és a zárt csatos forma oldalát (az alja nélkül) ráhelyezzük.
Elkészítés:
Tortaalap:
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával morzsás állagúra törjük. A morzsát az olvasztott zsiradékkal összekeverjük, majd a masszát az előkészített formába tesszük, és egy evőkanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A tortaalapot legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A krémsajtot a citromlével és a porcukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon.
A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd a vízzel és a citromlével a csomagolás utasításainak megfelelően elkészítjük, közben tetszés szerint sárga ételszínezékkel színezzük. A kész zselét kb. 2 percig hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a krémre csorgatjuk, elsimítjuk, és egy villával márványosra mintázzuk. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt tortalapát segítségével megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. Ezután óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról.
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával morzsás állagúra törjük. A morzsát az olvasztott zsiradékkal összekeverjük, majd a masszát az előkészített formába tesszük, és egy evőkanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A tortaalapot legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.
Krém:
A krémsajtot a citromlével és a porcukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon.
A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd a vízzel és a citromlével a csomagolás utasításainak megfelelően elkészítjük, közben tetszés szerint sárga ételszínezékkel színezzük. A kész zselét kb. 2 percig hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a krémre csorgatjuk, elsimítjuk, és egy villával márványosra mintázzuk. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
Tálalás előtt tortalapát segítségével megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. Ezután óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról.
Tipp:
Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Legújabb cikkek
1
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
2
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
3
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?