Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Philadelphia®-citrom sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
tortatál

Tortaalaphoz:

125 g vaj vagy margarin
150 g babapiskóta

Krémhez:

200 g Philadelphia® krémsajt
75 ml citromlé
75 g porcukor
500 ml hideg habtejszín

Tetejére:

3 evőkanál cukor
150 ml víz
100 ml citromlé
némi sárga ételszínezék

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortatálat sütőpapírral borítjuk, és a zárt csatos forma oldalát (az alja nélkül) ráhelyezzük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával morzsás állagúra törjük. A morzsát az olvasztott zsiradékkal összekeverjük, majd a masszát az előkészített formába tesszük, és egy evőkanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A tortaalapot legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A krémsajtot a citromlével és a porcukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon.

A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd a vízzel és a citromlével a csomagolás utasításainak megfelelően elkészítjük, közben tetszés szerint sárga ételszínezékkel színezzük. A kész zselét kb. 2 percig hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a krémre csorgatjuk, elsimítjuk, és egy villával márványosra mintázzuk. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt tortalapát segítségével megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. Ezután óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról.

Tipp:

Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Philadelphia®-citrom sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!