Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Philadelphia®-citrom sajttorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (26 cm Ø):

sütőpapír
tortatál

Tortaalaphoz:

125 g vaj vagy margarin
150 g babapiskóta

Krémhez:

200 g Philadelphia® krémsajt
75 ml citromlé
75 g porcukor
500 ml hideg habtejszín

Tetejére:

3 evőkanál cukor
150 ml víz
100 ml citromlé
némi sárga ételszínezék

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortatálat sütőpapírral borítjuk, és a zárt csatos forma oldalát (az alja nélkül) ráhelyezzük.

Elkészítés:

Tortaalap:
A vajat vagy margarint egy kis edényben megolvasztjuk. A babapiskótát mélyhűtő tasakba tesszük, lezárjuk, és sodrófával morzsás állagúra törjük. A morzsát az olvasztott zsiradékkal összekeverjük, majd a masszát az előkészített formába tesszük, és egy evőkanállal egyenletesen a forma aljára nyomkodjuk. A tortaalapot legalább 20 percre hűtőszekrénybe tesszük.

Krém:
A krémsajtot a citromlével és a porcukorral egy keverőtálban, konyhai robotgéppel (habverő) alaposan összekeverjük. A hideg habtejszínt a zselatin fix-szel keményre felverjük, és két részletben hozzáforgatjuk a krémhez. A krémet egyenletesen elsimítjuk a tortaalapon.

A tortazselét a cukorral összekeverjük, majd a vízzel és a citromlével a csomagolás utasításainak megfelelően elkészítjük, közben tetszés szerint sárga ételszínezékkel színezzük. A kész zselét kb. 2 percig hűlni hagyjuk, majd egyenletesen a krémre csorgatjuk, elsimítjuk, és egy villával márványosra mintázzuk. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Tálalás előtt tortalapát segítségével megemeljük a tortát, és kihúzzuk alóla a sütőpapírt. Ezután óvatosan meglazítjuk a csatos forma oldalát, és egy kés segítségével leválasztjuk a tortáról.

Tipp:

Philadelphia® krémsajt helyett használhatunk mascarpone krémsajtot is.
Philadelphia®-citrom sajttorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!