Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Palacsintatorta eperdzsemmel

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Tészta:

250 g búzaliszt
4 db tojás (M-es)
1 evőkanál cukor
1 csipet só
375 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz

Ezenkívül:

1 csapott teáskanál Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
kb. 50 g olvasztott vaj vagy étolaj, pl. repceolaj

Töltelék:

kb. 500 ml eperdzsem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés:

A Palacsintatorta eperdzsemmel desszert hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
Tészta:
A lisztet keverőtálba öntjük és a közepébe mélyedést nyomunk. A tojást a cukorral, a sóval, az aromával, a tejjel és az ásványvízzel kézi habverővel felverjük és egy keveset a mélyedésbe öntünk. A középéről indulva a tojásos folyadékot és a lisztet összekeverjük, és szép lassan hozzáadjuk a maradék folyadékot, miközben figyelünk arra, hogy ne legyen csomós. A tésztát 20-30 percig pihentetjük.

A legfelső palacsintához elveszünk 1-2 evőkanál tésztát és kakaóval összekeverjük. A sötét tésztát kis mélyhűtő tasakba tesszük. Kevés zsiradékot bevonatos serpenyőben (ø 22 cm) jól felforrósítunk. A tasak egyik csücskén egy nagyon kis lyukat levágunk és a tésztából szívet rajzolunk a serpenyőbe. Rövid ideig várunk, amíg a szívformájú tészta megszilárdul, majd ezen körkörös mozdulatokkal egyenletesen eloszlatunk egy vékony tésztaréteget a serpenyőben.

Amikor a széle aranybarna, akkor a palacsintát óvatosan lapáttal vagy fa spatulával megfordítjuk vagy tányérba csúsztatjuk és megfordítva visszatesszük a serpenyőbe, majd a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Mielőtt a palacsintát megfordítjuk, kevés zsiradékot öntünk a serpenyőbe. A maradék tésztát ugyanígy sütjük ki, csak kakaó-szív nélkül.

Töltelék:
Minden palacsintán eloszlatunk kb. 1-2 evőkanál dzsemet-t, a palacsintákat egymásra fektetve tortává összeállítjuk, a szíves palacsintát utolsóként tesszük rá. A maradék dzsemet a Palacsintatorta eperdzsemmel desszert mellé tálaljuk.

Tippek:

A kisült palacsintát sütőben kb. 80 °C-on (alsó és felső sütés) vagy 60 °C-on (légkeveréses sütés) melegen tartjuk.
Az egyes palacsintákat rétegenként kevés cukorral megszórjuk, így nem ragadnak össze.
Eperdzsem helyett ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk a Palacsintatorta desszert elkészítéséhez.
A Palacsintatorta eperdzsemmel is - vagy egyéb idénygyümölcsből készült lekvárral - ízesíthető édes sütemény.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!