Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Kis latte-macchiato torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 10 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 10 szelet elkészítéséhez

Csatos tortaformához (22 cm Ø):

sütőpapír
zsiradék

Tésztához:

3 darab tojás (M-es)
100 g cukor
100 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Átitatáshoz:

50 ml forró víz
1 teáskanál Nescafé

Töltelékhez:

500 g hideg habtejszín
2 teáskanál Nescafé
40 g cukor

Díszítéshez:

200 ml hideg habtejszín
1 teáskanál cukor
kávébab formájú kávé ízesítésű étcsokoládé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A tortaforma alját zsiradékkal kikenjük, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojásokat keverőtálban konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 perc alatt habosra felverjük. Keverés közben 1 perc alatt beleszórjuk a vanillincukorral összekevert cukrot és a masszát további 2 percig keverjük. A lisztet, a kakaót és a sütőport összekeverjük, és röviden a legalacsonyabb fokozaton belekeverjük. A tésztát egyenletesen elosztjuk a formában. A formát a sütő alsó részében lévő rácsra tesszük és a tortát megsütjük.

Sütési idő: kb. 27-30 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A tortalapot leválasztjuk a formáról, sütőpapírral fedett sütőrácsra borítjuk, és hagyjuk kihűlni.

Átitatás:
Forró vizet összekeverünk a Nescaféval.

Töltelék:
A tejszínt a Nescaféval és a zselatin fix-szel majdnem keményre felverjük. Beleszórjuk a cukrot, és keményre verjük.

A tortalapról lehúzzuk a sütőpapírt, visszafordítjuk, és vízszintesen kétszer átvágjuk. Az alsó tortalapot tortatálra tesszük, és elkenjük rajta a krém 1/3 részét. Rátesszük a középső tortalapot, kicsit rányomjuk, átitatjuk, és a krém 1/3 részét elkenjük rajta. Rátesszük a felső tortalapot, kicsit rányomjuk, átitatjuk, és a maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát. A tortát legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Díszítés:
A tejszínt a habfixálóval és a cukorral keményre felverjük, és simacsöves (8 mm Ø) habzsákba töltjük. A torta tetejét ezzel díszítjük, kakaóval megszórjuk és a csokis kávészemekkel díszítjük. A tortát tálalásig hideg helyre tesszük.

Tipp:

A tortát lefagyaszthatjuk.
Kis latte-macchiato torta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!