Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 4 adag
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 4 adag elkészítéséhez

Fagylalthoz:

kb. 8 db mandarin
1 db datolyaszilva (kb. 300 g)
1 kis darab gyömbér (kb. 10 g)
100 g cukor
50 ml frissen facsart citromlé
150 g joghurt
1 késhegynyi őrölt fahéj
kb. 1 késhegynyi őrölt szegfűbors (vagy szegfűszeg)
1 csipet só
1 késhegynyi őrölt kurkuma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt hozzávalóit pontosan kimérjük és előkészítjük.
A fagylaltgép tartályát berakjuk a fagyasztóba. A mandarinokat kifacsarjuk, a léből 400 ml-t kimérünk. A datolyaszilvát meghámozzuk, darabokra vágjuk. A gyömbért meghámozzuk.

Elkészítés:

Fagylalt:
A datolyaszilva-darabokat a cukorral, a vaníliás cukorral és a gyömbérrel egy lábasban, közepes hőfokon puhára pároljuk. A mandarin- és citromlevet, a joghurtot és a fűszereket hozzáadjuk, majd pürésítjük. A masszát szitán áttörjük. Ezután beletesszük a fagylaltgép tartályába, és kb. 1 órát fagyasztjuk. A fagylalt akkor van kész, ha krémes, kissé kemény állagú. Ezután, további minimum 4 órát fagyasztjuk (- 18 °C-on).

A fagylaltot tálalás előtt minimum 10 perccel kivesszük a fagyasztóból, és szobahőmérsékleten hagyjuk állni. Ezután fagylaltos kanállal golyókat formázunk a Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt desszertből, és tetszés szerinti gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Tippek:

A Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt előre elkészíthető.
Tálalhatjuk a fagylaltot meleg, csokis-nugátos öntettel.
A fagylalthoz hozzáadhatunk 2 evőkanál kakaóbabot.
Mandarinos-datolyaszilvás fagylalt fagylaltgép nélkül, egyszerű konyhai eszközökkel is elkészíthető.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!