Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mini, bogyós gyümölcstorta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 6 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 6 szelet elkészítéséhez

Tepsihez (kb. 35x40 cm):

némi zsiradék
sütőpapír

Morzsa tésztához:

60 g búzaliszt
20 g cukor
40 g lágy vaj vagy margarin

Piskóta tésztához:

2 darab tojás (M-es)
40 g cukor
50 g búzaliszt
1 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
rózsaszín sütő- és ételfesték

Krémhez:

100 g vegyes bogyós gyümölcsök
150 g tejföl
20 g porcukor
kb. 1 csipet őrölt fahéj
200 ml hideg habtejszín

Díszítéshez:

kb. 150 g vegyes bogyós gyümölcsök
egy kis cukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, és rajzoljunk rá egy kört (Ø kb. 16 cm). Melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Morzsa tészta:
Tegyük a lisztet, a cukrot és a vajat vagy margarint egy keverőtálba, és keverjük konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) tésztává. Nyomjuk a tésztát a megjelölt körbe, hogy alapot képezzen. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a tésztát.

Sütési idő: kb. 10-12 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Az alapot a sütőpapírral együtt szedjük ki egy süteményrácsra, és hagyjuk kihűlni. A kihűlt tepsi felét (35x20 cm) kenjük meg zsiradékkal, és béleljük ki sütőpapírral. A két nyitott oldalt gyűrjük be, hogy peremet képezzen.

Piskóta tészta:
A tojásokat tegyük egy keverőtálba és konyhai robotgéppel (habverő) a legmagasabb fokozaton 1 percig verjük habosra. A vaníliás cukorral elkevert cukrot 1 percig keverjük bele, majd további 2 percig verjük a keveréket. Keverjük össze a lisztet a sütőporral, és a legalacsonyabb fokozaton röviden keverjük bele. A tésztát – 1 púpozott evőkanálnyi kivételével – tegyük a tepsibe és simítsuk el a tetejét. A maradék tésztát ételfestékkel színezzük rózsaszínűre. Öntsük a tésztát egy kis fagyasztózacskóba, vágjunk le egy kis sarkot, és össze-vissza (indákat formázva) nyomjuk a világos tésztára. Tegyük a tepsit a sütő középső részébe és süssük meg a piskótát.

Sütési idő: kb. 9-10 perc

Óvatosan vegyük ki a piskótát, fordítsuk ki közvetlenül a munkafelületre, és hagyjuk kihűlni a sütőpapírral együtt.

Helyezzük a tésztalapot egy nagy lapos tányérra és vágjuk a piskótatésztát 4 csíkra (kb. 35 x 5 cm).

Krém:
Válogassuk át a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. Keverjük össze a tejfölt a porcukorral, a vaníliás cukorral és a fahéjjal. A tejszínt az expressz zselatinfix-el verjük kemény habbá, és keverjük a tejfölbe.

A krémet egyenletesen kenjük el a csíkokra, és rendezzük el a bogyós gyümölcsöket a tetején. Tekerjük fel az első csíkot, és helyezzük függőlegesen az alap közepére. Folytassuk a többi csík körbetekerését, mindig az előző csíktól kezdve. Vágjuk le a felesleges tésztát. Tegyük a tortát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe.

Díszítés:
Szedjük le a bogyókat, ha szükséges, mossuk meg. A kissé nedves bogyókat hempergessük cukorba. Helyezzük a bogyókat a tortára és tálaljuk.
Mini, bogyós gyümölcstorta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!