Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Bellini torta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 16 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 16 szelet elkészítéséhez

Piskótához:

2 közepes méretű tojás
50 g porcukor
75 g búzaliszt
1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Krém:

1 doboz őszibarack (480 g)
300 g hideg tejszín
1 citrom reszelt héja
150 ml Törley Gála sec pezsgő
500 g sovány túró
150 g mascarpone sajtkrém
50 g porcukor

Ezenkívül:

4 evőkanál baracklikőr
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A sütőformát kivajazzuk, és sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
A tojást keverőedénybe ütjük és konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. A porcukrot és a vanillincukrot összekeverjük, és fokozatosan a tojáshoz keverjük. A lisztet a sütőporral elkeverjük, a masszához szitáljuk, és az egészet sima tésztává keverjük. A masszát a sütőformába öntjük, és egyenletesen elsimítjuk, a sütő alsó részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 15-20 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

Sütés után a sütőkapcsot eltávolítjuk és a tortát sütőrácson hagyjuk kihűlni. Miután a torta kihűlt a sütőpapírt óvatosan eltávolítjuk. A megtisztított sütőkapcsot visszahelyezzük és a piskótát a likőrrel jól meglocsoljuk.

Krém:
Az őszibarack levét lecsöpögtetjük. Egy fél barackot a díszítéshez félreteszünk, a többi gyümölcsöt apróra vágjuk. A tejszínt kemény habbá verjük a zselatin fixszel. A túrót, a reszelt citromhéjat, a vanillincukrot, a porcukrot és a pezsgőt konyhai robotgéppel összekeverjük, hozzáadjuk a mascarpone sajtkrémet, majd hozzákeverjük a tejszínt. A krém felét a tortalapon egyenletesen elsimítjuk, majd az apróra vágott barackot a krém másik felét is a tortára rétegezzük, majd egy villa segítségével néhány mozdulattal a gyümölcsöt a krémbe forgatjuk. A tortát legalább 3 órán át hűtőszekrénybe helyezzük.

Díszítés:
A sütőkapcsot óvatosan eltávolítjuk. A félretett barackot apró darabokra vágjuk, és ízlés szerint a tortát dekoráljuk.
A Bellini torta látványos habos-gyümölcsös sütemény, melyet piskótalapra készítünk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!