Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Áfonyás túró mousse

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 8 adag

Hozzávalók

kb. 8 adag elkészítéséhez

A mousse-hoz:

100 ml tej
500 g étkezési túró (sovány)
150 g cukor
200 ml hideg habtejszín
2 darab tojásfehérje (M-es)

A gyümölcsszószhoz:

200 g mirelit fekete áfonya
125 ml bodzaszörp (boltban kapható)
1 evőkanál citromlé
1 evőkanál cukor
1 csapott teáskanál őrölt fahéj
3 csapott teáskanál Dr. Oetker Étkezési Keményítő
1-2 evőkanál hideg víz

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A zselatint 100 ml hideg tejbe áztatjuk. Az áfonyát felolvasztjuk.

Elkészítés:

Mousse:
A túrót, a cukrot, a vaníliás cukrot keverőtálban összekeverjük. A tejbe áztatott zselatint az edényben állandó kevergetés mellett feloldjuk (nem forraljuk). Habverővel keverve a túrós masszához adjuk és alaposan elkeverjük. A habtejszínt és a tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tejszínhabot óvatosan összekeverjük a tojáshabbal, majd a túrós masszát is hozzákeverjük. A mousse-t desszertpoharakba adagoljuk, és legalább 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük.

Gyümölcsszósz:
A bodzaszörpöt, a citromlevet, a cukrot, a vaníliás cukrot és a fahéjat felforraljuk. A keményítőt vízzel kikeverjük, belekeverjük a gyümölcsszószba és még egyszer röviden felforraljuk, majd belekeverjük az áfonyát. Kis ideig hűlni hagyjuk, majd a túrós mousse-on egyenletesen elosztjuk.
A Áfonyás túró mousse viszonylag gyorsan elkészíthető, dekoratív pohárkrém desszert.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

RECEPTAJÁNLÓ

Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptkategóriák

Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!